Thomas Jefferson University laat vier Israëlische startups gezondheidstechnologie te testen

De Israel Innovation Authority en de Thomas Jefferson University in Philadelphia, USA, hebben de vier winnende Israëlische bedrijven aangekondigd die zullen deelnemen aan een gezamenlijk programma voor het ontwikkelen en testen van technologieën, diensten en apparaten in de gezondheidssector om tegemoet te komen aan onvervulde medische behoeften.

In totaal hebben de vier bedrijven $ 1 miljoen aan financiering ontvangen van de Israel Innovation Authority en profiteren van het testen van hun concepten in laboratoriumomgevingen van de universiteit en haar Jefferson Health-ziekenhuizen. Daarnaast krijgen de startups ook toegang tot de klinische diensten en administratief personeel van TJU in verschillende zorgomgevingen, waaronder intramurale, poliklinische, ambulante, spoedeisende zorg, revalidatie en ook klinische proeven.

De Innovation Authority, die verantwoordelijk is voor het uitstippelen van het technologiebeleid van Israël en het bevorderen van zijn technologie-ecosysteem, zei dat het programma de ontwikkeling, het testen en de uiteindelijke commercialisering van de technologieën zal versnellen.

De wedstrijd werd in februari aangekondigd in een poging om Israëlische startende bedrijven te helpen ‘hun ideeën van conceptie naar commercialisering te verplaatsen’.

“Internationale partnerschappen vormen een belangrijk strategisch anker voor onze universiteit in deze eeuw, en de mogelijkheden zijn onbegrensd om wereldwijde relaties aan te wenden om baanbrekende technologieën in de gezondheidszorg en het hoger onderwijs te ontwikkelen, en daarmee onze visie voor ‘herdefiniëring’ tot leven te brengen. menselijk mogelijk”, zegt Dr. Mark Tykocinski, provoost en executive vice-president voor academische zaken aan de Thomas Jefferson University, en decaan van het Sidney Kimmel Medical College.

De winnende bedrijven beschikken allemaal over technologieën die medische professionals helpen de enorme hoeveelheid gegevens die door medische behandeling worden gegenereerd te analyseren en realtime inzichten te verkrijgen om gepersonaliseerde medische zorg voor patiënten te optimaliseren, aldus de verklaring.

Agamon Technologies

Agamon Technologies heeft op kunstmatige intelligentie gebaseerde software ontwikkeld om verschillende medische rapporten en testresultaten te analyseren.

Art Medical 

Art Medical heeft een platform ontwikkeld om gegevens te bewaken en te analyseren om complicaties te voorkomen die patiënten op de intensive care-afdelingen treffen. 

Seegnal 

Seegnal heeft een digitaal platform ontwikkeld om patiënten te markeren die de meeste kans hebben op drugsgerelateerde problemen, waarbij gekeken wordt naar factoren zoals genetische variabelen, etniciteit, laboratoriumresultaten en nierfunctie. 

Somatix 

Somatix heeft een op AI gebaseerd draagbaar systeem voor patiëntbewaking op afstand ontwikkeld.

“Door het uitbreken van de COVID-19-pandemie is het reeds overbelaste medische systeem onder druk komen te staan ​​door een tijdige diagnose en de noodzaak om medische behandeling op afstand te bieden om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen”, aldus Ami Appelbaum, de voorzitter van de Israel Innovation Authority

“De winnende projecten zullen het medische systeem in Israël, de VS en zelfs wereldwijd in staat stellen om een ​​groot aantal medische gegevens beter te doorzoeken en zorgverleners in realtime inzicht te geven in alle relevante medische informatie, zodat ze de juiste en gepersonaliseerde behandeling kunnen bieden voor elke patiënt thuis of in de medische instelling. ”

De verklaring zei dat de Israel Innovation Authority heeft besloten dit soort samenwerking uit te breiden met nog drie medische centra – de Mayo Clinic en Hartford Healthcare in de VS en de Charité-Universitätsmedizin in Berlijn, Duitsland.

De Israel Innovation Authority heeft een nieuwe oproep tot het indienen van voorstellen gelanceerd van startups die zorggerelateerde technologieën aanbieden, met een uiterste indieningsdatum voor 2 juli.

Het uitgebreide programma zal het Israëlische ecosysteem voor medische innovatie openstellen voor hoogwaardige faciliteiten, knowhow, infrastructuur en expertise op wereldschaal, en Israëlische bedrijven voorzien van “een uniek startpunt voor hun technologieën en diensten”, aldus de verklaring.