Universiteit van Haifa komt met ‘durfkapitaal fonds’voor studenten

Universiteit van Haifa

De Universiteit van Haifa komt met een durfkapitaalfonds voor studenten met als doel het ondernemerschap op de campus te stimuleren door te investeren in start-ups van studenten, academici en pas afgestudeerden.

Het fonds is opgericht door de University of Haifa Innovation Labs (HIL) in samenwerking met fresh.fund, een Israëlisch durfkapitaalfonds dat gespecialiseerd is in door studenten beheerde fondsen.

In Israël en in andere landen richten toonaangevende universiteiten zich steeds vaker op door studenten gerunde of studentgerichte fondsen om innovatie op de campus te identificeren en te versnellen.

Een groep deelnemende studenten zal worden gekozen om deel uit te maken van het investeringscomité van het HIL Fund en een actieve rol te spelen bij het beslissen welke bedrijven moeten worden ondersteund, in samenwerking met vertegenwoordigers van de universiteit, fresh.fund en de lokale hi-tech industrie.

Fresh.fund, dat tot $ 200.000 aan pre-seed financiering belooft voor geselecteerde start-ups, zal een cursus geven die studenten van de Universiteit van Haifa praktische ervaring biedt in het investeren van durfkapitaal. Vorig jaar investeerde fresh.fund in 11 start-ups.

Onder de winnende ondernemingen is een geavanceerde beeldverwerkingstechnologie in een gesteriliseerde doos om imkers te helpen de Varroamijt pandemie te herkennen; een digitaal platform voor geestelijke gezondheidszorg met behulp van psychodramatische methoden; en een educatief virtual reality-programma dat de manier wil veranderen waarop studenten worden voorgelicht over de Holocaust.