Vanaf vandaag zijn restaurants, cafés, hotels en zwembaden in Israël weer geopend

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het is zover, vanaf vandaag mogen horecaondernemingen en zwembaden in Israël weer gasten ontvangen. Drie maanden hebben Israëliërs het zonder even lekker uit eten te gaan of een terrasje pikken moeten doen. Vanaf vandaag is dat voorbij.

Premier Netanyahu kondigde het besluit aan in een video en beloofde dat de regering de zaken nauwlettend in het oog zal houden om te voorkomen dat het virus weer de kop opsteekt.

De definitieve beslissing om weer bijna alles te openen komt op de dag dat Israël 281 doden telt door het virus en nog slechts 2.019 mensen besmet zijn.

Vanzelfsprekend gelden er restricties voor de horeca bedrijven. Zo is spontaan restaurant bezoek niet meer mogelijk en moet er van te voren worden gereserveerd. Ook wordt de temperatuur van iedere gast gemeten en staan tafels anderhalve meter uit elkaar.

Het feit dat net voor Shavuot, dat donderdagavond begint Israël bijna weer naar een normaal leven toegaat wordt door iedereen met blijdschap ontvangen.

Vooral voor de tienduizenden die werken in de horeca is dit een belangrijke dag nadat ze bijna 3 maanden gelden op onbetaald verlof zijn gestuurd.

Wel is duidelijk dat de coronavirus crisis zijn tol onder veel bedrijven heeft geëist en vele duizenden, vooral kleine, bedrijven hun deuren permanent hebben moeten sluiten.

Ondanks dat het leven vandaag in Israël weer bijna normaal is geworden blijven de grenzen nog gesloten en kunnen toeristen tot 14 juni het land nog niet in.

Advertentie (4)