Verschillende Israëlische websites gehackt en voorzien van anti-Israël boodschappen

Screenshot YouTube

Meerdere Israëlische websites waren donderdag het doelwit van een aanval van hackers die foto’s en een anti-Israël video op die websites hebben geplaatst, met de tekst in het Engels en Hebreeuws: “Het aftellen van de vernietiging van Israël is al lang geleden begonnen”.

De getroffen websites die het doelwit van deze cyberaanval waren, zijn onder andere de bedrijven uPress, Bang & Olufsen Israel en kledingmerk Bet Gabriel. Ook Hashavshevet, een Israëlisch bedrijf dat software levert voor boekhouding en voorraadbeheer, en websites voor religieus-joodse middelbare scholen en post-middelbare schoolprogramma’s werden getroffen.

De Israëlische fotograaf Israel Bardugo, wiens website ook werd gehackt, tweette een screenshot van zijn gehackte website en schreef: “De Iraniërs deden iets belangrijks gisteravond en braken in op mijn website. Het is onder controle, maak je geen zorgen als je onlangs iets van ons hebt gekocht.”

Onderaan de pagina werd een groep met de naam “Hackers_Of_Savior” gecrediteerd voor de aanval.

In een verklaring in de YouTube-video van de groep stond: “We komen hier om wraak te nemen op de zionistische misdaden tegen Palestijnen die zijn overleden of die hun leven, gezinnen of grond hebben verloren.”

Vermoedelijk zit Iran achter deze cyberaanval.

Advertentie (4)