Wereldwijde ‘WomenTech Network’ is nu ook in Israël opgezet

Foto WomanTech Network.

De in Parijs gevestigde wereldwijde beweging ter bevordering van genderdiversiteit in de technologiesector, ‘WomanTech Network‘ heeft een Israëlische afdeling opgezet geleid door de Canadese immigrant Jenyfer Maisonneuve, eigenaar en CEA van een ‘Business Matchmaking” bedrijf.

“Ik heb gevraagd om Israël aan de organisatie toe te voegen en een deur naar de wereld te zijn voor Israëlische vrouwen in technologie”, zei Maisonneuve in een interview.

De Israëlische afdeling wordt op 28 mei officieel gelanceerd tijdens het evenement met als thema ‘Women Taking Up Space’ – een poging om vrouwen over de hele wereld ‘de ruimte te laten innemen die ze nodig hebben om te gedijen’ in hun professionele en privéleven’, aldus de organisatoren.

De conferentie gaat van start op 19 mei om 19.00 uur in New York City (02.00 uur op 28 mei in Israël) en zal 24 uur per dag live programmeren. Meer dan 150 sprekers van over de hele wereld, waaronder Israël, Thailand, Portugal, Macedonië, Peru en Canada bieden keynotes, panels, interviews en workshops.

“We leven in ongekende tijden waarin onze fysieke ruimte wordt uitgedaagd en beperkt, ongeacht geslacht, leeftijd of nationaliteit”, zei Ayumi Moore Aoki, de oprichter van Women in Tech in een verklaring. “We willen een gesprek stimuleren over hoe de mensheid ruimte op aarde en daarbuiten kan innemen, op een duurzamere en inclusieve manier voor onze toekomst.

Initiatiefneemster Jenyfer Maisonneuve. Foto Jenyfer Maisonneuve

De Israëlische Anne Baer, ​​CEO van Ikare Innovation zijn, zal aan de virtuele conferentie deelnemen en een presentatie geven over de Startup Nation en de rol van vrouwen in het ecosysteem. Een paneel over “Is Chutzpah The New Charisma? The Israeli Recipes To Success”zal worden bijgewoond door ondernemer Inbal Arieli, de auteur van het boek ‘Chutzpah’, en durfkapitaalinvesteerder Esther Barak Landes, de president van ProWoman , die vrouwen tracht te bevorderen tot invloedrijke posities. Het panel wordt gemodereerd door Avital Bayer, CEO van HiPitched, adviseur bedrijfsstrategie.

Advertentie (4)