Porsche bundelt krachten met Israëlisch softwarebedrijf

De software van Tactile Mobility omvat een in-voertuig module en een cloud-gebaseerde module, gebaseerd op crowdsourcing, die auto’s de mogelijkheid geeft om de weg beter te voelen. Foto Tactile

Tijdens de vanuit Israël uitgezonden virtuele beurs Ecomotion2020 werd maandag door Porsche bekend gemaakt dat het krachten bundelt met Tactile Mobility, een in Haifa gevestigde startup die slimme auto’s de mogelijkheid geeft om ‘de weg te voelen’. Porsche zal zijn auto’s gaan uitrusten met deze software en de technologie helpen testen.

Als onderdeel van de samenwerking tussen Tactile Mobility en Porsche, levert de Israëlische startup software die in Porsche auto’s wordt geïnstalleerd om ze ‘slimmer, leuker en veiliger te laten rijden’, volgens Amit Nisenbaum, CEO van Tactile Mobility.

Tactile Mobility ontwikkelt software die gebruik maakt van ingebouwde sensoren die de input analyseren van een zelf rijdende auto, zoals de snelheid van de wielen, de hoek waarin de wielen staan, omwentelingen per minuut en positie van de versnelling. Zo kan het voertuig de weg beter “aanvoelen”, zoals menselijke bestuurders dat doen.

Het “weg-gevoel” is een belangrijk onderdeel om te begrijpen hoe auto’s rijden en verschaft slimme auto’s noodzakelijke informatie om een ​​beter beeld te krijgen van hun omgeving.

Porsche en Union Tech Ventures investeerden in 2019 in het bedrijf om te helpen bij de verdere ontwikkeling van ‘de tastbare virtuele detectie technologie’.

Advertentie (4)