Voor het eerst in 10 jaar landt een El Al vliegtuig in Turkije

EL AL-vliegtuig in Istanbul, Turkije op 24 mei 2020 (foto credit: EL AL)

Voor het eerst in 10 jaar is er weer een El Al vliegtuig in Turkije geland. Om 7 uur zondagochtend landde een tot vrachtvliegtuig omgebouwde EL AL Dreamliner op het vliegveld van Istanboel om 24 ton medische hulpgoederen voor de VS op te halen.

Luchthavenwerkers met de Israëlische en Turkse vlag. (Foto credit: El Al)

Er zijn tot nu toe meer dan 1,6 miljoen gevallen van coronavirus geconstateerd in de Verenigde Staten en bijna 100.000 doden.

El Al heeft toestemming heeft gekregen om deze week 2 vluchten vanuit Turkije voor humanitaire doeleinden uit te voeren. Het bedrijf heeft de Turkse autoriteiten om toestemming gevraagd om regelmatig vluchten van en naar Turkije uit te mogen voeren.

Het vliegtuig keerde vanuit Istanbul naar Tel Aviv terug, voordat het door vloog naar New York.

Luchthavenwerkers bij dde vracht voor de USA. (Foto credit El Al)

EL AL is een van de zwaarst getroffen bedrijven door de coronavirus crisis, waardoor het bijna onmogelijk was om met internationale passagiersvluchten door te gaan. Het merendeel van zijn werknemers is met onbetaald verlof gestuurd en eerder deze maand kondigde het bedrijf aan dat het het onbetaalde verlof van duizenden werknemers heeft verlengd tot 30 juni.

De meeste Dreamliner vliegtuigen zijn door EL AL omgebouwd tot vrachtvliegtuigen voor de duur van de coronavirus crisis, om zoveel mogelijk vrachtvluchten te kunnen uitvoeren.