Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Premier Netanyahu tijdens zijn tv toespraak donderdagavond. Photo by Kobi Gideon / GPO

In Israël blijft het aantal nieuwe besmettingen oplopen met opnieuw 230 nieuwe besmettingen op donderdag. Dit is een verontrustende ontwikkeling die te wijten is aan het opengaan van de horeca, scholen en het niet of onvoldoende afstand houden en niet dragen van een mondkapje. Reden voor premier Netanyahu donderdagavond op tv te waarschuwen dat nieuwe beperkingen in de lucht hangen, staat hier.

Israëlische artsen hebben ontdekt dat COVID-19 patiënten hartschade hebben. De ziekte lijkt een uniek patroon van schade aan de rechterkant van het hart te veroorzaken, dat voorkomt bij twee op de vijf gehospitaliseerde patiënten, leest u hier.

De ambassadeur van de Golfstaten in de USA heeft een opzienbarend OpEd geschreven in de Israëlische krant Yedioth. Hij schrijft daarin dat de Arabische Golfstaten diplomatieke banden met Israël aan te gaan maar dat dit teniet kan worden gedaan wanneer er annexatie gaat plaatsvinden. Lees het hier.

De beeldenstorm, zoals ik het noem, heeft nu ook togeslagen bij de tv serie Fawlty Towers. De BBC heeft een aflevering van haar streaming service afgehaald omdat deze racistisch zou zijn, lees je hier.

Aanhangers van Donald Trump die de aanstaande verkiezingsbijeenkomst van de Amerikaanse president bij willen wonen, moeten een verklaring ondertekenen waarin ze beloven Trump niet aansprakelijk te stellen mochten ze COVID-19 tijdens het evenement oplopen, staat hier.

Weer een stap voorwaarts. Biotech-firma Regeneron start proeven met de behandeling van coronavirus antilichamen, het staat hier.

Druk uit Washington op Netanyahu neemt toe, nu hij doorgaat met zijn annexatieplannen. Trump wil dat hij niet zo een haast maakt, lees je hier.

“Goed gedaan jongen”zei Netanyahu nadat hij hoorde dat Trump sancties heeft opgelegd aan de staf van het ICC in Amerika, staat hier.

Activisten in Israël zijn het zat dat de treinen nog steeds niet rijden, bussen daardoor overvol zijn, maar ondertussen trouwerijen met 250 gasten door mogen gaan. Dus organiseerden ze een namaak huwelijk bij een treinstation in Tel Aviv, zie je hier.

Erekat des duivels op Duitse minister van Buitenlandse zaken omdat die niet de moeite nam Abbas te bezoeken nadat hij Israël en Jordanië had bezocht, lees je hier.

Duitsland zegt dat de oproepen uit Iran tegen Israël duidelijk antisemitisch zijn, dat is voor het eerst dat de Duitsers dat zeggen, staat hier.

Er wordt in Israël gespeculeerd over de mogelijkheid dat Netanyahu volgend jaar een gooi wil doen naar het presidentschap. Hij zou dan 7 jaar lang beschermd zijn tegen verdere vervolging in de corruptiezaken tegen hem, staat hier.

Advertentie (4)