Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Coca Cola Israël ontslaat 150 mensen door enorm ingezakte markt. Foto Coca cola

Grote stijging nieuwe virus besmettingen in Israël, met mogelijk nieuwe beperkingen, nadat bekend werd dat er in 24 uur 299 nieuwe besmettingsgevallen verspreid over het hele land zijn bijgekomen. Dit is verontrustend en mogelijk wordt er op woensdagavond besloten dat er nieuwe beperkingen worden afgekondigd, leest u hier.

Het Israëlische bedrijf Beyond Meat gaat vanuit Nederland Europa veroveren. Beyond Meat maakt uit plantaardige grondstoffen vlees wat qua smaak niet van echt is te onderscheiden, staat hier.

Een multinationale groep met Israëlische en Nederlandse bedrijven bundelt krachten, onder die bedrijven is onder andere de VDL groep. De groep gaat hun krachten bundelen om nieuwe technologieën te ontwikkelen. De groep heeft daarvoor een nieuwe technologie hub opgezet die zich zal richten op het stimuleren van startups in de auto- en mobiliteitssector, lees je hier.

Betty Goudsmit-Oudkerk, een Nederlands-Joodse vrouw die honderden Joodse kinderen heeft gered tijdens de Holocaust, is afgelopen zondag op 96-jarige leeftijd overleden, staat hier.

Het ziet er niet naar uit dat El Al spoedig weer passagiersvluchten zal gaan uitvoeren nu het heeft besloten om het onbetaald verlof van 90% van haar werknemers tot 31 juli te verlengen, het hele verhaal staat hier.

De in Shfar’am gevestigde startup AgRobics heeft een nieuwe “bio-stabilisator” -technologie ontwikkeld om de zuivering van afvalwater te verbeteren en biogas uit het afvalwater te wekken voor energieproductie, lees je hier.

Een meer dan interessant interview met Prof. Yehuda Carmeli, het hoofd van het Israëlische Nationale Instituut voor Antibioticaresistentie en Infectiecontrole, die zegt ‘hier en daar te hebben geholpen’ met de reactie van de regering op de pandemie, maar ‘niet tot de besluitvormers behoort’ geeft zijn zienswijze over wat we mogen verwachten met het virus en hoe de komende maanden zullen zijn, staat hier.

Iedereen die president Putin wil bezoeken moet eerst door een desinfectietunnel, lees je hier.

Ondanks dat een rechtbank heeft besloten dat voorlopig de bouw wordt stilgelegd bij en op een oude moslim begraafplaats blijven de rellen Jaffa doorgaan, staat hier.

De Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van de VAE vind dat ondanks het annexatieplan van Netanyahu meer samenwerking met Israël nodig is, lees je hier.

Een Amerikaanse vrouw, geboren uit een joodse vader die in 1938 door de nazi’s van zijn Duitse staatsburgerschap is ontdaan, kan de naturalisatie als onwettig kind niet worden ontzegd, heeft het Duitse grondwettelijk hof beslist, het staat hier.

Slechts 27% van de respondenten in een nieuwe peiling zegt dat Israël, het tot nu toe onduidelijke annexatieplan onmiddellijk moet uitvoeren, 23% zei helemaal niet te annexeren, 21% zei dat het plan moest worden uitgesteld en 29% zei dat ze dat nog niet deden heb een mening over het plan, dit en meer politiek nieuws lees je hier.

Iran streeft er samen met Pakistan, Noord-Korea en Syrië naar om bestaande arsenalen aan te vullen en te verbeteren en nieuwe wapens te ontwikkelen door middel van illegale inkoopinspanningen in Duitsland, staat hier.

Het Israëlische Tadmor Entertainment werkt samen met de Amerikaanse MGM groep om Israëlisch entertainment te ontwikkelen, lees je hier.

Coca-Cola Israel is van plan ongeveer 150 werknemers te ontslaan, wat neerkomt op ongeveer 3% van hun personeelsbestand door dat de verkoop ingezakt is zonder toeristen en door gesloten cafés een restaurants, lees je hier.