Er is bewijs dat Abbas het ICC bewust heeft misleid met een vals document

Mahmoud Abbas. Screenshot YouTube

De president van de Palestijnse Autoriteit (PA) Mahmoud Abbas heeft opzettelijk het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) misleid door een mogelijk belastend gedeelte te verwijderen uit een document dat de PA onlangs heeft ingediend, onthulde Palestinian Media Watch woensdag.

De Kamer van vooronderzoek van het ICC had de PA verzocht haar standpunt uiteen te zetten over de vraag of de vredesakkoorden van Oslo van het midden van de jaren negentig nog steeds van toepassing zijn in verband met de beslissing of “Palestina een staat is” en of er een basis is om een ​​volledig onderzoek naar strafrechtelijke oorlogsmisdaden tegen Israël te openen.

In juni presenteerde de PA haar standpunt over de kwestie aan het ICC, met inbegrip van de toevoeging van wat moest blijken een vertaling in het Engels te zijn van de belangrijkste toespraak die Abbas op 19 mei in het Arabisch hield, over de vraag of de Oslo-akkoorden nog steeds van kracht zijn.

Maar volgens de PMW schrapte Abbas het deel van zijn toespraak die belastend zou kunnen zijn uit de vertaling die naar het ICC was gestuurd.

In 2019 heeft de aanklager van het ICC meerdere verklaringen en juridische instructies afgegeven, waarvan een van de verklaringen was dat het onderzocht of het PA-programma “betalen voor het doden” een oorlogsmisdaad was ter ondersteuning van de moord op burgers.

Onder ‘betalen voor doden’ heeft de PA al tientallen jaren geld betaald aan terroristen en hun families wanneer de terroristen sterven tijdens een terreuraanslag of in een Israëlische gevangenis belanden.

Volgens bewijs van PMW zijn er twee versies van de toespraak van Abbas: de eigenlijke toespraak die hij heeft gehouden en de versie die de PA aan het ICC heeft gezonden en waarvan het beweert dat het de toespraak van Abbas is “vertaald uit het Arabisch”.

De toespraak van de PA voor het ICC was geen volledig en nauwkeurig transcript van de toespraak zelf die op 19 mei werd gehouden, liet PMW weten.

PMW zegt dat het cruciale deel van de toespraak van Abbas dat is verwijderd uit wat de PA bij het ICC had ingediend, ‘zijn inzet was om contante beloningen te blijven betalen aan Palestijnse terroristen, inclusief massamoordenaars en aan de families van dode terroristen’ waarvan de aanklager bij het ICC al heeft geschreven dat dat misschien een misdaad tegen de mensheid is. “

Volgens PMW is de PA-versie van de toespraak die aan het ICC werd voorgelegd, slechts de onderstaande beperkte verwijzing naar de ‘martelaren’ en ‘heroïsche gevangenen’ bevatte, ontdaan van elke expliciete verwijzing om te betalen voor doden”/
We beloven onze geëerde martelaren, onze dappere gevangenen en onze heldhaftige gewonden om trouw te blijven aan onze eed totdat overwinning, vrijheid, onafhankelijkheid en terugkeer zijn bereikt …”

Volgens PMW zei Abbas In zijn volledige toespraak daarentegen de volgende woorden: “Momenteel hebben de Israëli’s de banken gevraagd de gevangenen niet te betalen. We zullen de gevangenen betalen en laten de Israëli’s gewoon proberen ons te stoppen “- letterlijk” tegen de wil van hun vader “.

PMW zei zelfs dat de PA dacht dat dit verwijderde onderdeel zo belangrijk was dat ze er een korte videoclip van maakten die opnieuw werd uitgezonden op de officiële PA TV:

Over de beslissing van Abbas alle overeenkomsten met Israël op te zeggen, vertelde de PA het ICC: “Inhoudelijk verklaart de verklaring dat als Israël doorgaat met annexatie, een materiële schending van de overeenkomsten tussen de twee partijen, het alle overblijfselen van de Oslo-akkoorden en alle andere tussen hen gesloten overeenkomsten nietig heeft verklaard .”

Met andere woorden, volgens de verklaring van de PA is de verklaring van Abbas om de overeenkomsten te beëindigen afhankelijk van de voorwaarde dat Israël doorgaat “met annexatie”.

Deze verklaring is duidelijk anders, merkte PMW op, dan wat Abbas eigenlijk zei – niet alleen in zijn schriftelijke toespraak maar ook in zijn uitgezonden toespraak: “De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie en de Staat Palestina zijn vanaf vandaag ontheven van alle overeenkomsten en afspraken met de Amerikaanse en Israëlische regeringen en van alle verplichtingen die op deze afspraken en overeenkomsten zijn gebaseerd, inclusief de veiligheid.”

PMW erkende dat één politieke toespraak op zich de PA niet zou kunnen binden om een ​​formeel juridisch standpunt over Oslo te hebben ingenomen.

De groep voerde daarentegen aan dat de PA na de verklaring ook actie had ondernomen.

Volgens PMW hield de premier van de PA, Mohammad Shtayyeh, de dag na de verklaring van Abbas een “spoedvergadering van het kabinet” om de beslissing te bespreken. In het persbericht van Shtayyeh’s kantoor na de bijeenkomst stond dat hij: “… bevestigde de volledige steun van de Palestijnse regering aan het gisteren door HE President Mahmoud Abbas en de Palestijnse leiding aangekondigde besluit dat we vrijgesteld zijn van alle ondertekende overeenkomsten en afspraken met de Israëlische en Amerikaanse zijde . De premier benadrukte dat we zouden werken aan de vertaling van dit besluit in de praktijk.’

Shtayyeh maakte soortgelijke opmerkingen in de PA-kabinetsvergadering de week daarop. “Vandaag zal het kabinet plannen afronden die verband houden met het besluit van de leiding, onder leiding van president Mahmoud Abbas, dat Palestina vrijgesteld is van alle overeenkomsten met Israël.”

Vervolgens zei PMW dat het hoofd van de civiele zaken van de PA, Hussein Al-Sheikh, had aangekondigd dat de PA weigerde belastinginkomsten uit Israël te accepteren, zoals bepaald in de Oslo akkoorden.

PMW zei: “De dubbele tong van de PA en de indiening van een vervalst document bij het ICC zou ertoe moeten leiden dat de rechtbank alle verschillende argumenten van de PA afwijst, simpelweg omdat het onmogelijk is om op een van hun verklaringen te vertrouwen.”

Advertentie (4)