Geen supporters in voetbalstadion maar na winnen wedstrijd gingen supporters buiten uit hun dak

Voetbalsupporters buiten het Bloomfieldstadipon. Screenshot Channel 13 tv

In Israël is afgelopen zaterdagavond de voetbalcompetitie gestart zonder dat daar voetbalsupporters bij aanwezig kunnen zijn. Maar toen dinsdagavond Hapoel Tel Aviv met 3 – 0 van aartsrivaal Beitar Jerusalem won, gingen honderden aanhangers van Hapoel Tel Aviv buiten het Bloomfieldstadion in Tel Aviv uit hun dak, zonder dat afstand werd gehouden of monddoekjes gedragen.

Vanzelfsprekend zijn het ministerie van Volksgezondheid en het bestuursorgaan van de voetbalcompetities nu boos op deze supporters.

Voetbalsupporters op hun beurt reageerden met : “waarom mogen we wel met ons allen naar het strand en niet naar het stadion?”

Een bron bij het Ministerie van Volksgezondheid vertelde de Sport 1-website dat het incident zou worden overwogen in een debat over het al dan niet toelaten van fans op de tribune.

Ondertussen melde de legerradio dat de Israeli Professional Football Leagues (IPFL), het orgaan dat verantwoordelijk is voor de voetbalcompetities, van plan is een vertegenwoordiger van Hapoel op te roepen voor een hoorzitting omdat uit video’s op social media blijkt dat spelers van Hapoel de fans aanmoedigden.

Voetbalofficials zijn nu bang dat woensdagavond deze scenes zich zullen herhalen wanneer Maccabi Tel Aviv en Maccabi Haifa tegen elkaar spelen in hetzelfde Bloomfieldstadion.

Advertentie (4)