Geniet online van alles wat met Israëlische wijn te maken heeft

Wat voorbeelden. Screenshot

Door alle restricties, waaronder het gesloten houden van de grenzen, zit een bezoek aan Israël er voorlopig nog niet in. Kosherwine.com en de Israel Wine Producers Association bieden daarom een gratis interactieve serie van 24 delen over de lokale wijnscene

Evenementen omvatten wijnproeverijen met wijnmakers en rondleidingen door wijngaarden en wijnmakerijen, evenals cocktail- en kooklessen. Er kan deel worden genomen aan gesprekken over druivensoorten, fermentatie en het mengen van wijnen. Ook staat er een op wijngerichte Zoom-picknick op de agenda.

Deelnemende wijnmakerijen zijn enkele van de beste van Israël – Domaine du Castel, Flam, Tulip en Yatir, om er maar een paar te noemen – wat betekent dat rondleidingen en lezingen worden gegeven door de beste professionals van het land.

De serie loopt tot 5 juli. Wijnliefhebbers van alle niveaus kunnen zich inschrijven voor de gratis evenementen en tijdens iedere sessie vragen stellen aan de experts.

Kijkers kunnen ook proefsets kopen bij de deelnemende wijnmakerijen, zodat ze die samen met de docenten kunnen proeven of er daarna zelf van kunnen genieten. De evenementen vinden plaats op tijdstippen gebaseerd op de tijd aan de Amerikaanse oostkust. Maar worden ook opgenomen zodat op opnames terug kunnen worden gezien.