De man achter het Iron Dome werkt nu aan virus testen die binnen een minuut uitslag geven

Dr. Danny Gold. Screenshot YouTube

Danny Gold, de voormalige IDF officier die de drijvende kracht was achter het tot stand komen van de succesvolle Iron Dome, werkt nu met een team aan een systeem om 100.000 tests op het coronavirus per dag uit te voeren.

Gold die het hoofd is van Israëls Research en Development directoraat zegt dat het doel is om de uitslag van een virus test tussen 30 seconden en 1 minuut te hebben.

Omdat gezondheidsofficials er van uit gaan dat een tweede virus golf er zeker aan komt, is het nodig om resultaten van virus testen snel te hebben.

Ook de Ben Gurion Universiteit werkt aan een snel test resultaat maar het is niet bekend of het team van Gold daaronder valt.

Het enige wat Gold zei toen hem er naar werd gevraagd was ” we zijn onderweg. We hebben ongeveer vier groepen die hieraan werken. ”

“Aan het begin van de pandemie kwamen wij onbekende gebied binnen” zei Gold, waarbij 100 medewerkers werden ingezet om manieren te vinden om de medische professie te helpen. Zo werden er onder meer ziekenhuizen bezocht om manieren te vinden onze verdedigingstechnologie opnieuw te gebruiken maar nu om artsen te helpen.

Zonder verder in details te treden zei Gold “dat de druk om nieuwe coronavirus-tests uit te vinden ook de inzet van verdedigingsexpertise inhoudt. We nemen startups, of het nu om defensie of de commerciële sector gaat, en stemmen ze hierop af”.

“We proberen het virus uit de monsters te detecteren met straling, elektronica en chemische middelen, en niet met biologische middelen die tegenwoordig worden gebruikt”, voegde hij er aan toe. Momenteel gebeuren de meeste tests door het nemen van uitstrijkjes van een patiënt en het laten extraheren en analyseren van het ribonucleïnezuur.

Tijdens het webinar, CybertechLive Asia, sprak Gold over technologie die “kan voelen wat er aan de hand is in Israël” om te waarschuwen voor mogelijke toekomstige pieken in coronavirus gevallen met behulp van big data en om beslissingen te nemen voor het instellen van een lockdown – hoewel hij niet besprak hoe het systeem zijn informatie zou verzamelen.

“Op een een hittekaart kun je zien waar de corona zich zal verspreiden, wanneer deze zich zal verspreiden, op welke geografische locatie, en op welk tijdstip”, zei hij. “Je kunt het zelfs verminderen door het invoeren van leeftijden en andere demografische parameters en je kunt plannen waar je wilt sluiten, waar je het wilt vrijgeven en wat je moet doen.”

Bekijk hier alle coronavirus artikelen op joods.nl