Gratis online concert van het Israëlisch Filharmonisch Orkest

Foto afipo

Het Israëlisch Filharmonisch Orkest biedt een gratis online concert aan als onderdeel van een virtueel fondsenwervingsgala voor muzikanten die door de COVID-19 pandemie hun inkomsten hebben verloren.

Het concert wordt gepresenteerd door de Academy Award-winnende actrice Helen Mirren en vindt op 28 juni plaats. Registeren kan hier.

Er staan ​​korte optredens in het programma van vrienden van het orkest, waaronder Pinchas Zukerman en Amanda Forsyth, Yefim Bronfman, Itzhak Perlman, Evgeny Kissin, András Schiff, Gil Shaham, Chen Reiss en Martin Frost.

“Door ons virtuele gala gratis beschikbaar te maken, hopen we genezing te brengen aan degenen die het nodig hebben en gevoelens van eenheid te delen dankzij klassieke muziek en de IPO”, zegt Danielle Ames Spivak, uitvoerend directeur van de American Friends of the Israel Philharmonic Orchestra, in een verklaring.

De concertzaal van het orkest is sinds het begin van de coronavirus pandemie drie maanden geleden gesloten. Israël zal eind deze week weer culturele locaties openen met een maximum aantal toeschouwers van 250.

Advertentie (4)