IDF voegt drone eenheid toe aan unit 9900

Hoofd van de militaire inlichtingendienst Maj-Gen. Tamir Heyman ijdens de opening van de unit. Foto IDF woordvoerder unit

De IDF heeft een drone unit toegevoegd aan de in het geheim opererende eenheid 9900 die verantwoordelijk is voor het verzamelen van inlichtingen voor tactische militaire doeleinden.

De drone-eenheid is woensdag operationeel geworden en is verantwoordelijk voor het verzamelen van operationele militaire inlichtingen in hoge resoluties met behulp van geavanceerde drones. De drones hebben meerdere roteren en kunnen onder veranderende weersomstandigheden dag en nacht opereren.

Het zijn bovendien relatief goedkope drones zegt de IDF in een verklaring.

De operaties van Unit 9900 spelen een cruciale rol voor het leger door inlichtingen te verzamelen over de positie, sterkte en capaciteiten van vijandelijke eenheden. De informatie wordt beschikbaar gesteld aan de strijdkrachten in het veld en geïntegreerd in de gevechtssystemen.

Nauwkeurige afbeeldingen van de vijand, veldanalyses, beoordelingen over de vijand en aanbevelingen over hoe deze op een effectieve manier kan worden aangevallen worden gecommuniceerd aan de troepen in de frontlinie.

De nieuwe drone unit staat onder leiding van de commandant van eenheid 9900 en werkt samen met troepen en officieren van andere eenheden die zich bezig houden met technologie, verkenning, onderzoek en meer.

“Dit zal het mogelijk maken om de operationele inspanningen te concentreren op een manier die het vechten dodelijker, efficiënter en sneller maakt” zegt de IDF.

Volgens het Israëlische leger sluit de de kloof met Israël’s vijanden snel en moet er geprofiteerd worden van de strategische kans om de vijand een stap voor te blijven door de noodzakelijke veranderingen in het leger aan te brengen.

Advertentie (4)