Intel Israël exporteerde in 2019 voor 6,6 miljard dollar aan producten

Intel kantoor in Haifa. Foto Intel

Intel Israël heeft het afgelopen jaar de export vanuit Israël bijna verdubbeld tot 6,6 miljard dollar in 2019, een cijfer dat 12,5 % vertegenwoordigt van de totale hightech-export van Israël voor dat jaar. Deze gegevens staan in het volgens het onlangs gepubliceerde Corporate Responsibility Report voor 2019 van het bedrijf (Hebreeuws). 

Intel Israel gaf ook aan dat het in de loop van 2019 1,8 miljard dollar aan lokale aankopen in Israël heeft gedaan, waarbij materialen en diensten zijn gekocht bij Israëlische leveranciers, tegenover 1,5 miljard dollar in 2018.

Als de grootste particuliere werkgever in het land, zei Intel Israel dat het in 2019 bijna 1000 banen heeft toegevoegd en nu 13.750 mensen verspreid over het hele land in dienst heeft, waaronder meer dan 1000 mensen van Mobileye, het autonome technologiebedrijf dat Intel in 2017 kocht voor meer dan 15 miljard dollar.

Intel Israël zei dat het momenteel NIS 250 miljoen (72 miljoen dollar) uitgeeft aan gediversifieerde bedrijven en dit bedrag tegen 2030 zal verdubbelen tot NIS 700 miljoen (200 miljoen dollar). Het kondigde ook aan dat het volgende maand een nieuw trainingsprogramma lanceert om 100 Israëlische bedrijven te ondersteunen eigendom van vrouwen, minderheden of gelegen buiten de centrale regio van Israël waar meer zakelijke en technische activiteiten plaatsvinden.

Momenteel vormen vrouwen 25 procent van het personeel van Intel Israel en het hoopt het aantal vrouwen in technische posities te verhogen tot 40 procent met voortdurende beurzenaanbiedingen en empowerment programma’s zoals Boost Your Career.

Daarnaast zei Intel Israel dat het een apart programma genaamd “AI voor jongeren” zal lanceren als onderdeel van een wereldwijd project om meer dan 30 miljoen mensen uit te rusten met AI-vaardigheid. Een pilot van het programma wordt in september in vier steden gestart en zal later worden uitgebreid naar scholen in heel Israël.

Intel Israel begint ook aan een aantal duurzame projecten, waaronder een toezegging om 100 procent van de energie die het gebruikt uit hernieuwbare bronnen te kopen, geen afval naar stortplaatsen te sturen en het herstel van waterbronnen door middel van financiering te bevorderen.

“De doelen die Intel Israel zich heeft gesteld in ons Corporate Responsibility Report voor 2019-2020 zijn zeer ambitieus”, zegt Yaniv Garty, general manager van Intel Israel. “Ze weerspiegelen onze sterke ambitie, bereidheid en noodzaak om het voortouw te nemen in samenwerkingen die de uitdagingen aanpakken die niemand alleen kan overwinnen.”

Sinds Intel in 1974 in Israël begon heeft het meer dan 35 miljard dollar in de Israëlische economie geïnvesteerd.

Intel Israel exploiteert verschillende locaties in heel Israël, waaronder de productiesite in Kiryat Gat, het ontwikkelingscentrum in Haifa, het ontwerp- en ontwikkelingscentrum in Petach Tikva voor de ontwikkeling van componenten en software in de cellulaire communicatiemarkt, en een ontwerp- en ontwikkelingscentrum in Yakum in centraal Israël dat chipsets levert voor mobiele platforms.

Vorige maand verwierf Intel voor 900 miljoen dollar het openbaar vervoer gegevensbedrijf Moovit om Mobileye “dichter bij de verwezenlijking van zijn plan te brengen om een ​​complete mobiliteitsaanbieder te worden, met inbegrip van robotaxi-diensten, die naar verwachting tegen 2030 naar schatting $ 160 miljard zal kosten.” Intel heeft gezegd dat Mobileye een groeimotor is voor Intel, aangezien het in Jeruzalem gevestigde bedrijf “transformeert voor een wereld waar de exponentiële groei van gegevens de vraag naar technologische oplossingen die meer gegevens sneller kunnen verwerken, verplaatsen en opslaan, voedt”.

Vorig jaar lanceerde Intel in Israël een nieuw accelerator programma, Ignite genaamd, voor beginnende startups gericht op datacentrische technologie, waaronder kunstmatige intelligentie (AI) en autonome systemen. Het programma biedt onderdak aan 10-15 pre-seed tot startups gedurende vijf maanden, waar ze mentorschap krijgen van Intel en experts uit de industrie op verschillende product-, bedrijfs- en management- en technische gebieden.

Advertentie (4)