Jonge artsen uit Oost-Europese landen integreren in Israëlische medische wereld

Medische stagiaires uit Oost-Europa vieren de toekenning van hun medische certificering in het Rambam-ziekenhuis in Haifa.
foto Piotr Flitr / Rambam Ziekenhuis

Volgens een persbericht van de Jewish Agency hebben, ondanks de aanhoudende coronavirus pandemie 110 artsen uit verschillende Oost-Europese landen, die het recht hebben om naar Israël te emigreren op grond van de wet van terugkeer, zich aangemeld voor een medisch programma gericht op de integratie van hen in het Israëlische zorgsysteem.

De ‘Israel Experience’, de dochteronderneming van de Jewish Agency voor onderwijs, brengt de artsen uit Oost-Europa naar Israël en integreert ze in alle instellingen die hun vaardigheden nodig hebben, inclusief de IDF en ziekenhuizen in het hele land.

Sinds de oprichting zijn meer dan 700 artsen afgestudeerd aan het programma, waardoor ze, na het behalen van de juiste licentie diploma’s ook geneeskunde in Israël kunnen beoefenen Volgens het persbericht behaalt het programma een gemiddeld slagingspercentage van 98%.

Het Rambam-ziekenhuis in Haifa vierde in de afgelopen week de voltooiing van de 12e sessie van het programma waarin de afstudeercertificaten werden uitgereikt aan de 58 afgestudeerden van het huidige programma, door de CEO van ‘The Israeli Experience’, Amos Hermon, en Dr. Avi Weissman, de adjunct-stafchef van Rambam.

Een van de stagiaires die zijn certificaat ontving, Sergey Hartsov, zei dat “de ervaring in het programma geweldig was. Naast de medische innovaties waar we hier aan werden blootgesteld, toerden we ook door het land en leerden we over de Israëlische cultuur en het karakter. Ik sta te popelen om integreren in het medische systeem.”

Dr. Weissman merkte het succes op van het programma in het Rambam Ziekenhuis, waarin hij zei dat “dit de 12e cursus op Rambam is, en ondanks de moeilijkheden als gevolg van het coronavirus, toonden de deelnemers veel ernst en investeringen in hun studies ondanks de moeilijke omstandigheden. Ik weet dat dit uitmuntende deelnemers zijn en ik ben ervan overtuigd dat ze in verschillende medische beroepen in het Israëlische gezondheidssysteem zullen kunnen integreren. Ik hoop ook de beste van hen hier in ons ziekenhuis te zien.”

Amos Hermon sloot de certificeringsceremonie af en merkte op: “Tot op heden hebben we honderden dokters naar Israël gebracht. Ik hoop dat alle medische instellingen ons in staat zullen stellen het aantal deelnemers te vergroten in het licht van de grote uitdagingen waarmee het Israëlische gezondheidssysteem wordt geconfronteerd en het ernstige tekort aan jonge artsen “.