Moordenaar van soldaat Amit Ben Yigal na 27 dagen gevonden

Amit Ben Yigal, 21. Foto sociale media

De Shin Bet en de IDF hebben zondagavond bekendgemaakt de Palestijn te hebben aangehouden aangehouden die op 12 mei j.l. een rotsblok naar het hoofd van IDF Sgt Amit Ben Yigal heeft gegooid waardoor de soldaat werd gedood.

Het blijkt te gaan om Nazmi Abu Bakr, een 49-jarige bewoner van het huis in het dorp Yabed waarvan het stuk rots op het hoofd van de 21-jarige soldaat werd gegooid.

Nazmi Abu Bakr na zijn arrestatie. Foto IDF

De arrestatie werd samen met de IDF en de Israëlische politie uitgevoerd, zei de Shin Bet.

Na de dood van Amit Ben Yigal arresteerde het leger onmiddellijk veel van de bewoners van het gebouw, evenals andere mensen in het dorp die er mogelijk bij betrokken waren. De IDF zei zondag in een verklaring dat de vermeende aanvaller een van de gevangenen was die in de onmiddellijke nasleep van het incident werd vastgehouden.

Na confrontatie met DNA bewijs bekende Nazmi Abu Bakr de afgelopen dagen dat hij het rotsblok van het dak had gegooid op het hoofd van Amit.

President Rivlin en premier Netanyahu spraken hun waardering ui voor de IDF en Shin Bet.

De vader van Amit zei : “Toen ze me vertelden dat hij gepakt was, schreeuwde ik in de auto. Ik voelde een vreugde vervuld met verdriet”, zei hij.

Advertentie (4)