Opnieuw sterke stijging besmettingen in Israël

Ter illustratie. Het coronavirus. Screenshot YouTube

Zondag werden er opnieuw 118 nieuwe besmettingen geteld, de achtste dag dat het aantal nieuwe besmettingen dagelijks op of boven de honderd uitkomt.

298 mensen zijn aan het virus overleden, het totaal aantal besmettingen stond maandagochtend 17.870 waarvan 15.091 mensen inmiddels zijn hersteld.

Het aantal actieve besmettingen komt daarmee uit op 2.797, waarvan 28 in kritieke toestand, 24 van hen liggen aan de beademing.

Van de resterende virus patiënten zijn er 39 in matige toestand, de rest heeft milde klachten.

De stad met de meeste nieuwe besmettingen is Tel Aviv waar gisteren 43 nieuwe virus gevallen werden geregistreerd. Jeruzalem volgt met 37 nieuwe gevallen op de tweede plaats.

Premier Netanyahu, die maandag met het coronavirus kabinet verdere nieuwe maatregelen bespreekt, waarschuwde zondag de Israëlische bevolking nog dat de versoepelingen van de afgelopen weken mogelijk terug moeten worden gedraaid.

Volgens experts van het ministerie van Volksgezondheid komt namelijk een deel van de nieuwe besmettingsgevallen voort uit het verminderen van de beperkingen, zoals de heropening van scholen en horeca. Maar ook doordat het publiek laks is geworden met hygiëne en het dragen van de verplichte mondkapjes.

Advertentie (4)