Dit was het belangrijkste nieuws vandaag

Maandagavond kunt u LIVE met Menno de vries mee lopen door Tel Aviv.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind (54) heeft in een persbericht aangekondigd na de verkiezingen over 300 dagen de Tweede Kamer te zullen verlaten, een van de meest toegewijde politici ooit in de Nederlandse geschiedenis die zich in Den Haag heeft ingezet voor Joods Nederland en de staat Israël, lees hier verder.

Zaterdagavond was er een grote (linkse) demonstratie tegen de annexatieplannen van premier Netanyahu en het vredesplan van de Trump regering. Ook enkele belangrijke kolonistenleiders zijn tegen deze plannen leest u hier.

Het aantal dagelijkse virus besmettingen blijft in Israël toenemen met aantallen die boven de honderd per dag uitkomen. Ruim 17.000 scholieren en onderwijzend personeel zitten inmiddels in quarantaine. Maandag komt het corona kabinet onder leiding van premier Netanyahu bij elkaar om te spreken over eventuele nieuwe beperkingen. Inmiddels is duidelijk dat de treinen voorlopig in de remise blijven, nadat eerst het plan was om maandag de dienstregeling weer op te starten, leest u hier en hier.

Palestijn die martelaar wou worden en daarom een onschuldig Israëlisch meisje eerst verkrachte en daarna vermoorde, heeft in de rechtbank zijn afschuwelijke daad bekent lees je hier.

De Palestijnse Autoriteit onder leiding van Abbas is van plan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties ertoe te brengen het plan van Israël om delen van de Westelijke Jordaanoever eenzijdig te annexeren, te veroordelen, zei de missie van Jeruzalem bij de VN in New York zaterdag, ze hebben een draft resolutie opgesteld, lees je hier.

Er is een onderzoek gestart naar een Israëlische stewardess die tegen betaling aan een zakenman gegevens van passagiers verkocht, staat hier.

Israël zegt niets maar een luchtaanval op Iraanse doelen in Syrië heeft aan 12 Afghaans en Irakese helpers van Iran het leven gekost, lees je hier.

Israël heeft een lading rolstoelen aan Ecuador gedoneerd omdat het land mede door de coronavirus crisis daar een schrijnend tekort aan heeft, staat hier.

Geintje, dachten een aantal wandelaars die een populaire bron bij Jeruzalem in een een schuimend bubble bad veranderen. De Park and Nature Authority kon het niet waarderen, staat hier.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken is van plan woensdag naar Israël te komen om premier Netanyahu te waarschuwen voor de ernstige consequenties als hij zijn plane om delen van de Jordaan vallei te annexeren doorzet. Duitsland en de EU worden heel erg boos zei hij hier.

Zaterdag werden op een gegeven moment een aantal stranden langs de Middellandse zee en het meer van Tiberias gesloten omdat het anders te druk zou worden om nog voldoende afstand te houden, staat hier.

Rusland zou plannen voorbereiden om Palestijnen en Israëlis rond de tafel te brengen om te proberen een vredesplan ui te werken. Ze hebben dat eerder geprobeerd en toen werd het ook niks, het staat hier.

Drie mannen uit Nazareth waren illegaal op jacht naar oudheden en daarvoor een grot ingegaan waar ze niet meer uit konden komen. Politie en militairen zijn uren bezig geweest ze te redden, lees je hier.

De Gay Pride maand begint binnenkort in Israël maar zonder de gebruikelijke Pride Parades, en wordt alles op een alternatieve wijze gedaan. Of dat gezellig is zal de tijd leren, staat hier.

Maandagavond gaat er iets unieks gebeuren en u kunt er LIVE bij zijn. Menno de Vries, een Nederlandse gids in Israël, organiseert een LIVE tour door Tel Aviv waar u vie ZOOM aan mee kunt doen. Vragen stellen tijdens de trip mag. De link vind u hier.

Advertentie (4)