Beleef Tel Aviv live via ZOOM met Nederlandse gids Menno de Vries

Waar algemeen wordt aangenomen dat Tel Aviv in 1909 werd gesticht is dit daadwerkelijk in 1908 gebeurt.

Doordat de grenzen nog steeds voor buitenlanders zijn gesloten zitten de meeste gidsen in Israël zonder werk. De in Tel Aviv woonachtige Nederlandse gids Menno de Vries is daarom samen met met een collega een online platform begonnen om virtuele tours door Israël te geven.

Jeruzalem, Massada en Galilea staan uiteraard op het programma, maar de gidsen geven ook historische presentaties.

Bijvoorbeeld over de moeizame start van Tel Aviv en de onbekende rol die Nederland daarin speelde. Zo hadden de Joden die in 1909 aan Tel Aviv wilden gaan bouwen te maken met corrupte Ottomaanse autoriteiten, lokale Arabieren en Bedoeïenen die het bouwterrein bezetten.

Nederland heeft toen met het sturen van een oorlogsschip een oplossing geforceerd. De Joden werden gered maar de echte reden was waarschijnlijk het redden van de Nederlandse eer. Het stuk land stond namelijk op naam van de Nederlandse bankier Jacobus Kann, maar diplomatieke druk om de bezetters te laten verwijderen haalden niets uit.

Maandagavond 8 juni om 21.00 uur Nederlandse tijd kunt u via ZOOM de presentatie volgen van Menno de Vries over het ontstaan van Tel Aviv en de rol die Nederland daarbij speelde.

In de presentatie wordt meer bekend over Kann, die onder andere samen met Theodor Herzl een poging ondernam om de complete Ottomaanse staatsschuld op te kopen. Ook krijgt u de geschiedenis en beelden te zien van de verschillende wijken die in die tijd in Tel Aviv zijn gebouwd en die nu zeer populair zijn geworden.

Tijdens deze live presentatie kunt u vragen aan Menno stellen, die hij dan live zal beantwoorden.

De presentatie is op maandag 8 juni 21.00 (NL tijd) te volgen via deze link . Gratis registratie wordt ten zeerste aanbevolen.

Op woensdagavond is op hetzelfde tijd de presentatie in het Engels te volgen via deze link.

Voor het online bijwonen van andere tours die de komende tijd plaatsvinden, waaronder Jeruzalem en Masada, kunt u via deze link meer informatie krijgen.

Advertentie (4)