Maandag overleg over nieuwe maatregelen nu besmettingen oplopen

Kabinetsvergadering eerder deze maand over het coronavirus. Foto GPO

Vanwege de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus komt maandag het zogenaamde corona kabinet bij elkaar om te praten over eventuele nieuwe maatregelen. Sinds zaterdag zijn er 86 nieuwe besmettingen gemeld

Ondertussen kondigde het ministerie van onderwijs aan dat het aantal gesloten scholen is toegenomen tot 127, nadat leerlingen of schoolmedewerkers positief op het virus zijn getest.

Momenteel zitten er 17.497 scholieren en onderwijzend personeel in verplichte quarantaine.

56% van hen komt uit Jeruzalem, waarvan 75% afkomstig van het Gymnasium Rechava. Op deze school was 12 dagen geleden sprake van een grote uitbraak.

Dr. Tal Brosh, secretaris van de virus pandemie-task force van het ministerie van Volksgezondheid vindt dat het sluiten van scholen een beetje te extreem is.

“Het is niet nodig om een ​​hele school te sluiten vanwege één zieke leerling of leraar. Je kunt een georganiseerd epidemiologisch onderzoek uitvoeren in plaats van massasluitingen. In september krijgen we precies dezelfde situatie, misschien nog erger door het koude weer. We zullen ermee moeten leren leven”.

Advertentie (4)