Aantal coronavirus besmettingen in Israël blijft toenemen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het aantal coronavirus besmettingen in Israël blijft toenemen. Vrijdag zag een toename van 133 besmettingen, zaterdag bleken nog eens 144 mensen besmet te zijn. Op beide dagen werden ruim 16.000 mensen getest op het coronavirus.

Volgens de cijfers van het ministerie van Volksgezondheid zijn er in totaal 17.752 coronavirus besmettingen geregistreerd in Israël, waarvan 15.050 mensen zijn hersteld Van de 2.702 actieve gevallen zijn er 39 in ernstige toestand, waaronder 21 aan de beademing. 39 zijn in matige toestand, de rest heeft overwegend milde klachten.

De toename van het aantal besmettingen is hoofdzakelijk te wijten aan het openen van de scholen, waar dagelijks nieuwe besmettingen worden gemeld.

Er zijn zaterdag drie mensen overleden, waardoor het aantal doen nu staat op 295.

Zaterdag meldde Channel 12 dat de vertrekkende directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid er bij de hogere staf op heeft aangedrongen er vanuit te gaan dat het land zich midden in een nieuwe uitbraak van het coronavirus bevindt, waarbij de omvang van deze “tweede golf” onbekend is.

Hij ontkende later dit te hebben gezegd en zei alleen maar te hebben willen aangeven dat er sinds de afgelopen week sprake is van een grote toename van het aantal besmettingsgevallen, waar, als iedereen zich aan de geldende voorschriften houdt, geen ‘tweede besmettingsgolf’ uit voort hoeft te komen.

Zaterdag werd ook bekendgemaakt dat inmiddels 106 scholen in het land zijn gesloten waar besmettingen voor kwamen. Een stijging van 14 ten opzichte van vrijdag.

Het ministerie van Onderwijs heeft bekend gemaakt dat diploma uitreikingen voor middelbare scholieren per klas zullen worden gedaan met een beperkt aantal aanwezigen.

In de loop van deze week zal duidelijk worden of de toename van het aantal besmettingen ook veroorzaakt wordt door de opening van de horeca, 12 dagen geleden.