Nieuw Israëlisch mondkapje neutraliseert voor 99% het coronavirus

Sonovia mondkapje. Afbeelding: Sonovia

We hebben er eerder over gepubliceerd, het door het Israëlische bedrijf Sonovia ontwikkelde geavanceerde mondkapje, gemaakt van weefsel met nanodeeltjes zinkoxide erin.

Het bedrijf heeft nu bekendgemaakt dat het door haar ontwikkeld weefsel in staat zal zijn om bijna 99% van het coronavirus te neutraliseren, zelfs na meerdere keren wassen, is gebleken na succesvolle laboratoriumtests.

Tests in het Microspectrum Weipu Jishu laboratorium in de Chinese stad Shanghai hebben aangetoond dat de wasbare stof die in de maskers wordt gebruikt, meer dan 90% van het coronavirus neutraliseerde waaraan het werd blootgesteld, heeft het bedrijf afgelopen maandag bekendgemaakt in een persbericht.

Liat Goldhammer, Chief Technology Officer (CTO) van Sonovia: “De stof, die ook kan worden gebruikt in textiel voor ziekenhuizen, beschermende uitrusting en kleding, zal de komende weken worden geïmplementeerd, waardoor ons product 99% van het coronavirus zal neutraliseren.”

De tests in China zijn uitgevoerd volgens de internationale standaard voor het bepalen van de antivirale activiteit van textielproducten, zei Sonovia in de persbericht.

Ze volgen op vorige maand uitgevoerde testen op het materiaal in het Oostenrijkse HygCen medische laboratorium met het Vaccinia-virus, dat vergelijkbare eigenschappen heeft als de SARS-COVID familie en volgens het laboratoriumrapport “een goed virucide effect” vertoonde.

Sonovia zegt dat onder haar klanten onder meer de Duitse fabrikanten Bruckner en Weber Ultrasonics zijn en ziekenhuizen in onder meer Duitsland en de Verenigde Staten.

Op dit moment worden er testen uitgevoerd bij Adler Plastic in Italië om de stof te gebruiken in voertuigen en openbaar vervoer en verkoopt het zijn maskers online aan particuliere consumenten.

Het grote voordeel van de Sonovia mondkapjes is dat je ze kunt wassen en keer op keer opnieuw kunt gebruiken.

Indien u geïnteresseerd bent in een Sonovia mondkapje, kunt u die hier bestellen.