Staking luchthaven medewerkers legt Ben Gurion Airport plat

Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

De weinige vertrekkende en landende vliegtuigen op Israëls Nationale Luchthaven Ben Gurion Airport, konden vrijdag enkele uren niet vertrekken of landen door een blokkade van kwaad luchthaven personeel.

Vliegtuigen die onderweg naar Israël waren, moesten een andere luchthaven vinden of anders terugkeren. Het betrof 20 binnenkomende- en 17 uitgaande vluchten, voor zowel passagiers als vracht.

Luchthavenpersoneel heeft afgelopen dinsdag al via de vakbond gedreigd de Israëlische luchthavens te sluiten, als de regering geen datum vastlegt voor de vernieuwing van het luchtvaartverkeer. Ook willen ze dat buitenlanders weer naar Israël kunnen komen.

“Helaas heeft het Ministerie van Volksgezondheid nog geen datum vastgesteld voor de terugkeer van vluchten”, zei de vakbond in een verklaring, waarbij het benadrukte dat 2.500 IAA-werknemers momenteel op onbetaald verlof zijn gestuurd, vanaf 1 juli geen financiële steun meer zullen ontvangen.

De onverwachte staking had resultaat. De ministers van Transport en Financiën wisten snel een afspraak met de vakbond te maken, zodat de staking na een paar uur werd beëindigd.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Advertentie (4)