Acht nieuwe virus doden, geen vertrouwen meer in Netanyahu

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Zondag zijn er in 24 uur acht patiënten overleden aan het coronavirus in Israël, daarnaast zijn er 1206 nieuwe besmettingen gemeld. En peiling van Channel 13 nieuws toonde aan dat het vertrouwen in premier Netanyahu weg is.

Er zijn nu 19.300 actieve besmette personen in Israël, hiervan liggen 151 op de intensive care, waarvan 47 aan de beademing.

Nog eens 108 personen hebben matige verschijnselen, de rest heeft overwegend milde klachten.

Er zijn zondag in 24 uur tijd acht personen overleden aan de gevolgen van het virus, waardoor het aantal doden nu uitkomt op 362.

Het ministerie van Volksgezondheid zei dat zondag 10.914 tests zijn uitgevoerd, waarvan 5,9% positief op het virus testte.

Inmiddels is bekend geworden dat een team van experts van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem de regering heeft gewaarschuwd om rekening te houden dat er tot eind juli nog eens 100 mensen aan het virus zullen overlijden en tot half augustus ca. 300. Ook adviseerden zij het land in volledige lockdown te doen mocht er geen eind aan de hoge dagelijkse stijging van nieuwe besmettingen komen.

Een peiling van Channel 13 nieuws op zondagavond toonde aan dat 61% van de Israëlische bevolking geen vertrouwen meer heeft in de wijze waarop premier Netanyahu de problemen rond het virus aanpakt.

Daarnaast zegt 75% ontevreden te zijn over de wijze waarop de economische problemen worden aangepakt. Slechts 16% zegt tevreden te zijn.

Dit is een duidelijke ommekeer van hoe het publiek de premier in april waardeerde, tijdens de eerste golf van het virus, toen 70% tevreden of zeer tevreden was met zijn prestaties.

Er wordt in Israël rekening mee gehouden dat de demonstraties de komende dagen vooral zullen toenemen, de bevolking is ontevreden en voelt zich in de steek gelaten door de overheid.

Een ander probleem wat om de hoek komt kijken is dat het ministerie van Volksgezondheid geen aandacht heeft besteed aan de voorraden Remdesivir die in alle ziekenhuizen in het land worden gebruikt om ernstige zieke virus patiënten mee te behandelen met tot nu toe goede resultaten.

Het blijkt nu dat in verschillende ziekenhuizen de behandelingen moeten worden gestopt omdat er geen Remdesivir meer is.

Het medicijn is ‘best verbazingwekkend’, net als een ander steeds populairder medicijn dexamethason, zei Michael Halberthal, algemeen directeur van de Rambam Health Care Campus in Haifa, en zei dat beide artsen de tweede coronavirus golf beter helpen te beheren dan de eerste.

Advertentie (4)