Alle speciale eenheden van de Israëlische luchtmacht onder een dak

Foto IDF woordvoerders Unit

De Israëlische luchtmacht heeft zondag een nieuwe eenheid opgericht om al haar speciale eenheden onder één dak te brengen. De nieuwe 7e Aerial Special Forces Wing zal de elite-eenheid 669 van de luchtmacht bevatten; de Shaldag commando-eenheid; de Frontal Landing Unit voor ad-hoc landingsbanen achter vijandelijke linies en inlichtingen en opleidingseenheden.

Tot nu toe opereerden deze eenheden allemaal onafhankelijk binnen de luchtmacht, zonder het personeel en management dat hoort bij een grotere vleugel. De eenheid staat onder bevel van een officier die alleen kan worden geïdentificeerd aan de hand van zijn rang en de eerste Hebreeuwse initiaal van zijn naam, kolonel “Ayin”.

Foto IDF woordvoerders Unit

De vleugel werd opgericht om de operationele effectiviteit van de eenheden te vergroten. De vleugel zal fungeren als een complementair en een uniek onderdeel van IAF-activiteiten door middel van speciale diepte-, routine- en noodoperaties.

<em>Foto IDF woordvoerders Unit</em>

De oprichting van deze vleugel brengt een conceptuele en organisatorische verandering teweeg. Het zal worden geleid door een officier met de rang van kolonel, ondergeschikt aan de commandant van de IAF.

Foto IDF woordvoerders Unit

De 7e vleugel verzamelt verschillende eenheden, waaronder de “Shaldag” -eenheid, eenheid 669, de Forward Landing Unit, een speciale inlichtingeneenheid en een toegewezen school voor Special Air Force (SAF) -troepen.

De luchtmacht streeft naar constante vernieuwing en verbetering. De timing van de opening van de vleugel, tijdens een nieuw meerjarenprogramma, biedt de mogelijkheid om diepgaande veranderingen mogelijk te maken en om verschillende uitdagingen aan te gaan in een voortdurend veranderende wereld.

Foto IDF woordvoerders Unit

Deze organisatieverandering zal een hoogwaardige en nauwe operationele samenwerking tussen de speciale eenheden mogelijk maken om hun capaciteiten te verbeteren. De troepen die in deze operationele eenheden dienen worden geïntegreerd in posities op het operationele hoofdkwartier en het instructiehoofdkwartier van de Israëlische luchtmacht.

<em>Foto IDF woordvoerders Unit</em>

Tijdens de kleine ceremonie, wegens de beperkingen door het coronavirus, zei IAF-chef Amikam Norkin dat de vorming van de nieuwe vleugel de troepen effectiever zal maken in de strijd.

Foto IDF woordvoerders Unit

“We gaan nu naar het nieuwe tijdperk in de geschiedenis van de Aerial Special Forces Wing – we staan ​​op de schouders van onze voorgangers, die moedig waren en actie ondernamen – en nu lopen we voorop”, zei hij.

Advertentie (4)