Aantal werklozen in Israël neemt weer toe

De demonstratie afgelopen zaterdsag in tel Aviv. Screenshot Channel 13 tv

Volgens de National Employment Service van Israël is het aantal mensen dat werkloos of met onbetaald verlof is gestuurd opnieuw toegenomen door de nieuwe afsluitingen die zijn ingegaan.

De cijfers zijn stijgende doordat Israël opnieuw beperkingen heeft opgelegd aan de economische activiteit waaronder het sluiten van bars en evenementenhallen en het afsluiten van hele buurten, vanwege de piek in het aantal coronavirus besmettingen.

Zaterdagavond demonstreerden duizenden mensen ​​op het Rabin-plein in Tel Aviv om te protesteren tegen de manier waarop de Israëlische regering omgaat met de economische crisis.

In het licht van de recente gezondheidsontwikkelingen en hun effect op de economie en op de werkgelegenheid, “hebben we de afgelopen dagen berichten ontvangen dat werknemers voor de tweede keer worden ontslagen, nadat ze al hadden gezegd dat ze weer aan het werk waren gegaan”, zei de Arbeidsvoorziening in een sms en voegde eraan toe dat zij deze trend verder onderzoekt.

Er zijn sinds zondagochtend in totaal 847.968 mensen op zoek naar werk, van wie 576.164 met onbetaald verlof zijn gestuurd. Het werkloosheidspercentage bedraagt ​​21%, aldus de dienst Arbeidsvoorziening.