Bod van 75 miljoen dollar uitgebracht om El AL te kopen

Foto El AL

Eli Rozenberg, 30, een inwoner van Israël en de zoon van de Amerikaanse zakenman Kenny Rozenberg, de in New York gevestigde eigenaar van de Amerikaanse verpleegketen Centers Heath Care US, heeft een bod van 75 miljoen dollar uitgebracht om Israëls in financiële problemen verkerend luchtvaartmaatschappij El Al te kopen, meldt het financiële dagblad Globes.

Volgens het ‘gouden aandeel’ van de Israëlische regering in de particuliere nationale luchtvaartmaatschappij, moet de controlerende aandeelhouder het Israëlische staatsburgerschap hebben en in het land wonen.

Rozenberg is inmiddels bezig met het verkrijgen van een vergunning voor de controle van de luchtvaartmaatschappij van de Government Companies Authority.

Het Israëlisch bedrijf waarvan Eli Rozenberg de eigenaar is, heeft 75 miljoen dollar geboden voor een belang van 45% in El Al. Rozenberg is bereid een onmiddellijke acquisitie te doen, voordat de regering haar plan om een ​​openbaar aanbod op El Al te houden. Het bod is geldig tot 20 augustus.

Om zijn ernst te tonen, heeft Rozenberg een trustee-rekening geopend bij Mizrahi Tefahot Bank en daar 20% van de geplande investering, 15 miljoen dollar, op gestort.

De raad van bestuur van El Al reageerde positief op het bod en zei: “We denken dat alle partijen die met El Al verbonden zijn een groot belang hebben bij de uitvoering van de overeenkomst vanwege het reële gevaar waarmee El Al wordt geconfronteerd.”

Het bestuur van El Al benadrukte ook dat het bod El Al’s kapitaalstructuur onmiddellijk zou verbeteren en een onmiddellijke kapitaalinjectie mogelijk zou maken. “Er moet worden vermeld dat de investeerder de situatie van El Al, die zich in een uitdagende situatie bevindt, heeft onderzocht.”