Een emotionele ontmoeting in de residentie van president Rivlin

Becky met president Rivlin en haar familie. Foto Mark Neyman / GPO

De familie van IDF-officier Becky Maman kwam uit Canada naar Israël om haar diploma-uitreiking van de officiersopleiding op trainingsbasis nr. 1 bij te wonen. De familie kwam was twee weken eerder al naar Israël gekomen om aan de periode van quarantaine te voltooien die nodig is voor iedereen die uit het buitenland naar Israël komt. Ze hadden Becky een jaar niet gezien, maar moesten vanwege de coronavirus beperkingen de ceremonie van een afstandje bekijken.

Afgelopen week ontving het kantoor van de president een verzoek van de commandant van het Caracal-bataljon waarin de president verteld werd over de teleurstelling en over de uitgestelde familiereünie.

De president nodigde daarna Becky en haar familie uit op zijn kantoor, waar ze elkaar voor het eerst in een jaar ontmoetten. Tijdens de ceremonie op Trainingsbasis 1 ontdekte de president Becky’s nieuwe insignes als uitstekende soldaat en beloofde haar dat de familiereünie in Beit HaNasi zou worden gehouden.

Donderdag 2 juli was het dan zover en ontmoette Becky haar familie voor het eerst in een jaar tijdens een emotionele bijeenkomst die was georganiseerd door de president.

Tijdens de bijeenkomst vertelden haar ouders Gidi en Monica hoe trots ze zijn op hun dochter. ‘Ze is sinds haar geboorte een vechter. Als een van de drielingen werd ze klein en zwak geboren, maar ze liet nooit iemand merken dat ze niet in staat of minder succesvol was, en ze heeft altijd haar best gedaan.

We zijn erg trots op haar, ‘ zei Becky’s moeder met tranen in haar ogen, er aan toevoegend dat het jammer was dat haar grootmoeder en grootvader, overlevenden van de Holocaust, er niet waren om te zien hoe hun kleindochter haar droom liet uitkomen. ‘Ze is ons leidende licht en ik twijfel er niet aan dat we naar Israël zullen komen om haar te volgen.’

De president feliciteerde de familie met de geweldige dochter die ze hebben grootgebracht en zei: ‘Ik kan ongetwijfeld al zien wat een vechter ze is. Maar zelfs gevechtssoldaten zijn emotioneel na een jaar hun ouders en zussen niet te hebben gezien. We zijn zo blij dat dit de plek is waar je elkaar ontmoet. Je kon gisteren niet naar de diploma-uitreiking komen vanwege de beperkingen, dus we zien dit als een extra erkenning van een soldaat die tot de allerbeste mensen van de IDF behoort. ”

Becky verliet haar ouders en haar broers en zusters in Toronto om als soldaat in het Caracal-bataljon van de IDF te dienen. Het Caracal-bataljon is 1 van de 3 gemengde eenheden van de IDF waar zowel mannen als vrouwen een gevechtsrollen dienen. Nadat ze de basisopleiding en de commandantencursus als voortreffelijke soldaat had afgerond, besloot ze naar de officierscursus te gaan en pelotonscommandant te worden op de Caracal-trainingsbasis. Ze had haar ouders een jaar niet gezien.

Becky sloot de emotionele bijeenkomst af met een verlegen glimlach en bedankte haar commandanten in het Hebreeuws voor haar hulp om dit punt te bereiken en bedankte de president voor het organiseren van deze bijeenkomst waarop ze haar familie na een jaar weer kon ontmoeten.

Advertentie (4)