Foto’s laten coronavirus-patiënten zien wie er achter dat masker zit

Personeel van Kaplan Medical Center in Rehovot, Israël, met hun Faces Behind Masks PPE-stickers. Foto: Faces Behind Masks

Faces Behind Masks, ontstaan in Tel Aviv, heeft tot doel het medisch personeel wereldwijd te helpen ‘personaliseren’ tijdens de Covid-19-pandemie, wanneer gezichten worden verborgen achter persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, gezichtsmaskers en andere beschermende uitrusting tegen het COVID-19 virus.

De non-profit organisatie Faces Behind Masks biedt ziekenhuizen overal ter wereld gratis gepersonaliseerde fotostickers om over hun beschermende uitrusting te dragen.

Via Faces Behind Masks zijn in 27 landen al 2.250.300 stickers gedrukt met lachende gezichten van medische hulpverleners.

“Het moet angstaanjagend zijn om een ​​zeer jonge patiënt – of een oudere patiënt te zijn tijdens het Covid-19-tijdperk”, zegt zelfbenoemd creativiteits-ondernemer Rafi Albo, oprichter van het wereldwijde initiatief Faces Behind Masks. “Het absolute minimum voor patiënten om zich veilig te voelen, is het vermogen om te zien hoe hun arts eruit ziet, en dat is waar het bij Faces Behind Masks om draait.”

Elk medisch teamlid heeft tussen de 100 en 300 gezichtsstickers nodig, afhankelijk van de afdeling van het ziekenhuis waar ze werken.

De portal Behindmasks begeleidt het proces van het uploaden van gezichtsfoto’s en het automatisch maken van stickers met de naam van de werknemer en de nationale vlag.

Het platform werkt samen met digitale drukkers die hun diensten gratis willen aanbieden om de stickers te produceren. Er wordt gezocht naar lokale ‘ambassadeurs’ om het bewustzijn te vergroten en het logistieke proces voor digitale drukkerijen en ziekenhuizen op lokaal niveau te overzien. U kunt zich daar via deze website voor opgeven.