Het gaat niet goed in Israël, bijna 2.000 nieuwe coronavirus besmettingen in 24 uur

COVID-19 virus. Screenshot YouTube

Waar zondag en maandag nog werd gehoopt dat het aantal besmettingen met het COVID-19 virus in Israël zou afnemen, is woensdag deze hoop vervlogen. Het ministerie van Volksgezondheid meldt dat tussen dinsdagochtend 10 uur en woensdagochtend 10 uur 1.977 Israëliërs positief zijn getest op het COVID-19 virus.

Van de 29.079 testen die in die 24 uur zijn uitgevoerd bleken 7,78% positief te zijn.

Momenteel zijn er 31.313 actieve virus besmettingen, hiervan verkeren 259 patiënten in een ernstige toestand, waarvan er 82 aan de beademing zijn aangesloten. De rest heeft overwegend milde klachten en zit thuis in quarantaine of in een daarvoor geschikt gemaakt hotel

Het aantal mensen dat aan het virus is overleden is opnieuw met vijf gestegen en staat nu op 430.

Een volledige afsluiting van het land lijkt daardoor steeds dichterbij te komen. “We galopperen met volle snelheid de afgrond in, waar we niet kunnen voorkomen dat intensieve-care afdelingen maximaal bezet zullen zijn en artsen zullen moeten beslissen wie te beademen en wie te laten sterven” waarschuwde Ben-Gurion University of the Negev professor emeritus Dov Schwartz.

“Zelfs als we onmiddellijk een volledige afsluiting kunnen bewerkstelligen hebben we ongeveer drie weken nodig om de huidige situatie met alsmaar stijgende dagelijkse nieuwe besmettingen te stoppen. We hebben al onze reserves al opgebrand met politieke zorgen, commissies en eindeloze discussies over restaurants, sportscholen, zwembaden en mikva’s die wel of niet open mogen en daarna weer worden gesloten.”

Begin juli zei minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein in een besloten bijeenkomst dat als Israël 2000 bevestigde gevallen van het coronavirus per dag bereikt, de autoriteiten mogelijk een algemene afsluiting moeten afkondigen om de verspreiding van het virus tot stilstand te brengen.

In de afgelopen 7 dagen waren de belangrijkste virus-hotspots van het land Jeruzalem met 1794 nieuwe bevestigde gevallen, gevolgd door Bnei Brak en Beitar-Illit met respectievelijk 962 en 487 nieuwe besmettingsgevallen. Allen steden met een grote (ultra)orthodoxe gemeenschap.

Op de lijst staan verder Tel Aviv met 467 nieuwe gevallen, Beit Shemesh met 414, Petah Tikva met 344, Ashdod met 343, Haifa met 320, Lod met 262 en Modi’in-Illit met 244.

Advertentie (4)