Illegaal gebouwde Palestijnse autoshowroom wordt op moment van vernietiging opeens Palestijns virus testcentrum

De illegaal gebouwde autoshowroom. Foto PMW

Het verzinnen van leugens en omdraaien van de waarheid is iets waar Palestijnse leiders en overheidsfunctionarissen totaal geen moeite mee hebben. Dit bleek eens te meer toen de Israëlische autoriteiten aankondigden een zonder vergunningen gebouwde autoshowroom in Hebron te gaan vernietigen.

Kort na de Israëlische aankondiging verscheen er opeens een op een computer bewerkte foto waaruit zou moeten blijken dat het hier geen provisorische autoshowroom betrof maar een geavanceerd COVID-19 virus test- en isolatie centrum.

Zodra de burgemeester van Hebron, Tayseer Abu Sneina, een door Israël bij een gevangenenruil vrijgelaten terrorist die was veroordeeld voor de moord op 6 mensen (3 Israëliërs, 2 Amerikanen en een Canadees), hoorde van het bevel tot vernietiging van de zonder toestemming gebouwde showroom, deelde hij de eigenaar mee dat hij samen met het PA-ministerie van Volksgezondheid en met de gouverneur van het Hebron-district had besloten om de structuur om te vormen tot een COVID-19 test- en isolatiecentrum:

Computeranimatie van de zogenaamde coronavirus testlocatie. Foto PMW

“We informeren u dat de gemeente Hebron contact heeft met het ministerie van Volksgezondheid en met de geachte gouverneur van het district Hebron, over het gebruik van het gebouw op het perceel, genummerd (90), nummer perceel (34417) als medisch onderzoek en isolatiecentrum voor degenen die naar Hebron komen.”

De Israëlische coördinator van overheidsactiviteiten in de territoria (COGAT) reageerde op de smaad via zijn Facebook-pagina, zowel in het Arabisch als in het Engels, waarbij hij duidelijk maakte dat de claim totaal niet klopt.

Het is veelbetekenend dat COGAT eraan toevoegde dat er geen verzoek was ingediend bij de Israëlische autoriteiten, de Palestijnse Autoriteit of internationale organisaties die in het gebied werken om een ​​COVID-19-testcentrum te bouwen.

“Onlangs zijn er valse beweringen gedaan dat de civiele administratie en het coördinatie- en verbindingsbureau van het Hebron-district een bouwplaats in Hebron die is bestemd voor COVID-19-tests hebben afgebroken of van plan zijn deze te slopen. Er is geen verzoek ontvangen van de civiele administratie, de Palestijnse Autoriteit of internationale organisaties die in het gebied werken met betrekking tot de bouw van een COVID-19-testlocatie op de locatie,” aldus COGAT.

Advertentie (4)