Israëliërs gebruiken speciaal hoesje om te voorkomen dat hun telefoon gevolgd wordt door de Shin Bet

Foto Faraday

Israëliërs staan erom bekend voor alles een oplossing te hebben dus is het niet vreemd dat sommige Israëliërs een manier hebben gevonden om telefoon tracking van mobiele telefoons door de Shin Bet te vermijden. De Shin Bet volgt in een poging de infectiepercentages onder controle te krijgen, opnieuw telefoons van de bevolking, meldt Channel 12.

De binnenlandse veiligheidsdienst stuurt berichten naar mensen die in quarantaine moeten gaan nadat ze in contact zijn gekomen met een persoon waarvan bekend is hij het virus heeft. Dit heeft veel problemen opgeleverd, aangezien duizenden ten onrechte in quarantaine moesten terwijl ze niet op de plaatsen waren geweest waar volgens de Shin Bet het contact had plaats gevonden.

Om dit probleem te voorkomen, gebruiken sommige Israëliërs telefoonholsters voor mobiele telefoons waarmee wordt geadverteerd dat ze het volgen van locaties kunnen blokkeren.

De telefoonholster, verkocht door een Amerikaanse website genaamd Faraday, is gemaakt van een geleidend gaas dat naar verluidt alles kan blokkeren van “mobiel, Wi-Fi, GPS en RFID”, volgens de website van het product. Israëliërs gebruiken de holster om de controversiële bewakingsinspanningen van de Shin Bet te blokkeren, waar zelfs het uitschakelen of in vliegtuigmodus zetten van de telefoon geen effect tegen heeft.

“De stille pocket-lijn blokkeert frequenties tussen 800 MHz-5 GHz, de signalen van je provider (CMDA / GSM / DCS / PHS / 3G / 4G / LTE), evenals wifi, Bluetooth en GPS. Het blokkeert ook RFID en NFC , “vermeldt de website van het product.

Het ontwerp is genoemd naar “Michael Faraday, die in 1836 een behuizing van geleidend gaas uitvond die elektrische velden blokkeert, algemeen bekend als de kooi van Faraday.”

Het product is verkrijgbaar in een aantal stijlen en prijzen variërend van 344 shekel (88 euro), 380 shekel (97 euro) of 655 shekel (165 euro). Maar er zijn ook goedkopere Israëlische alternatieven.

Foto Faraday

Israëlische websites verkopen vergelijkbare telefoon holsters voor aanmerkelijk lagere prijzen tussen de 25 shekel (€ 6,50) en 50 shekel (€ 12,80).

Hoewel de holster de angst kan wegnemen voor gebruikers die niet willen worden gevolgd, veroorzaakt het problemen voor de Shin Bet omdat het mensen die mogelijk wel in contact zijn geweest met een virusdrager niet meer kan waarschuwen.

Waardoor er nu mensen rondlopen die het virus hebben opgelopen en niet kunnen worden gewaarschuwd om in quarantaine te gaan.

Advertentie (4)