Israëlische man verdronken nadat hij een Bedoeïenen familie van vier personen had gered

Michael Ben Zikri. Foto via Facebook / Channel 13 nieuws

Een Israëlisch man verdronk vrijdag nadat hij een vrouw en haar drie kinderen had toen ze in de problemen kwamen tijdens het zwemmen in een meer bij het Zikim strand ten zuiden van Ashkelon.

Michael Ben Zikri, 45, uit Ashdod hoorde een moeder en haar drie kinderen uit het bedoeïenen stad Hura om hulp hoorde roepen. Hij bedacht zich geen moment en rende het water in om de familie te redden.

Nadat de moeder, 40, en haar drie kinderen van 14,10 en 7 jaar in veiligheid waren gebracht was Michael nergens te vinden en werd er meteen een grote zoekactie op touw gezet.

Zijn lichaam werd niet veel later gevonden zonder enig teken van leven, zodat er voor de hulpverleners van MDA niets anders op zat hem dood te verklaren.

Premier Netanyahu noemde Michael Ben Zikri in een tweet een held en zei dat de hele bevolking met de familie mee rouwt.

De vader van de kinderen die in het Zikri-meer zijn gered door Michael Ben Zikri, was emotioneel toen hij de familie van Ben Zikri ontmoette zaterdag.

“Niet iedereen zou zo een heldendaad verrichten, zei hij.

De vader van de geredde vrouw en kinderen op het Zikim strand met een van de hulpverleners, nadta hij zaterdag naar de plek terugkeerde. Screenshot Channel 13.

Ben Zikri’s vrouw, Hali, met wie hij slechts vier maanden gelden in het huwelijk trad ging voor het eerst terug naar de gruwelmomenten van vrijdag. ‘Hij ging om 15.00 uur het water in en om 17.30 uur werd zijn lichaam gevonden’, zei ze. “Ik wilde naar hem toe maar de politie liet dat niet toe en ving mij op”.

Advertentie (4)