Israëlische ritmische gymnastiek turnster wint zilver tijdens online wedstrijd

Israëlische ritmische gymnast Linoy Ashram.  Foto via Team Linoy Ashram op Facebook

Het winnen van een medaille is niets nieuws voor de Israëlische ritmische turner Linoy Ashram. Maar om op 28 juni een zilveren medaille te winnen tijdens een door de Russian Gymnastics Association georganiseerde online wedstrijd maakte het bijzonder. Vooral door dat dit de eerste wedstrijd ooit online was.

Deelname was beperkt tot teams uit Israël, Rusland, Oezbekistan en Kirgizië. Linoy Ashram won een zilveren medaille, tussen de Russische zussen Erina en Dina Abrina, die respectievelijk goud en brons wonnen.

Elke deelnemer was beperkt tot twee evenementen. Ashram koos ervoor om één oefening met een bal te doen, terwijl de Russische zusters met de hoepel en de clubs strijden.

De 21-jarige Ashram wordt beschouwd als een van de beste verwachtingen van Israël voor een Olympische medaille tijdens de zomerspelen van 2021 in Tokio. Ze won eerder twee zilveren medailles in de 36e Ritmische Gymnastiekkampioenschappen 2018, een gouden medaille in het Wereldkampioenschap Ritmische Gymnastiek 2018 en een bronzen medaille in de Wereldkampioenschappen 2019.

https://www.facebook.com/watch/?v=3070169436369770