Israëlische vakantiegangers in het noorden niet bang voor dreigementen Hezbollah

Het zwembad van het boetiekhotel Snir Foto: Snir Boutique Hotel

Israëlische vakantiegangers in het noorden van het land, blijven onaangedaan door de poging van de Libanese terreurgroep om Israël een dag eerder te infiltreren meldt Ynet.

Maandag hebben IDF-troepen een infiltratiepoging van Hezbollah verijdeld toen een uit vier personen bestaande terreurcel enkele meters het Israëlische grondgebied binnenkwamen en onder vuur werd genomen, waarop het viertal snel weer terug naar Libanon vluchtte. De aanval leek een reactie te zijn op de dood van een Hezbollah strijder bij een Israëlische luchtaanval vorige week op Iraanse doelen in Syrië.

“We hebben niet alleen geen annuleringen gehad, maar we worden ook nog steeds gebeld met de vraag om kamers te reserveren”, zei de verantwoordelijke van de reserveringsbalie van Ortal, een kibboets op de Golanhoogte. “Het is nu al moeilijk om voor oktober een beschikbare kamer te vinden.”

Arye, een inwoner van centraal Israël die van plan is op vakantie te gaan naar Kfar Blum in Opper-Galilea, dicht bij de grens met Libanon, vertelde Ynet dat hij niet van plan is de familiereis te annuleren.

Sap surfen op de rivier de Jordaan. Foto: Indi Park

“Hezbollah zal ons onze vakantie niet ontnemen. Nu we niet meer naar het buitenland kunnen reizen, is reizen binnen Israël het enige wat we nog hebben”, zei hij. Hij voegde er aan toe dat hij en zijn vrouw van plan zijn hun twee kinderen mee te nemen naar het noorden en te genieten van een heerlijke vakantietijd.

Michal Davidowitz is op vakantie met haar familie in het dorp Majdal Shams op de Golanhoogte toen ze van het incident hoorde. ‘We hebben de meisjes vanuit het zwembad geroepen en een paar minuten gewacht om erachter te komen wat er aan de hand was. Onze gastheer kwam met een dienblad met snoep terwijl we aan het wachten waren. We zijn niet van plan onze vakantie te verkorten.’

Netta, die een boetiekhotel in het noorden beheert, zei ook geen annuleringen te hebben ontvangen. ‘De zomermaanden zijn erg druk voor ons’, zei ze.

Een snelle zoektocht naar beschikbare kamers voor het komende weekend leverde zelfs geen resultaten op, aangezien Israëliërs massaal naar het gebied blijven trekken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!