Michael Ben Zikri krijgt postuum onderscheiding

Michael Ben Zikri. Foto via familie

President Reuven Rivlin heeft een speciale burgerlijke onderscheiding in het leven geroepen voor voorbeeldig gedrag ter ere van Michael Ben Zikri. Zikri overleed na het redden van een moeder en haar drie kinderen van de verdrinkingsdood.

De nieuwe Civil Medal of Distinguished Service zal worden uitgereikt aan de familie van Michael Ben Zikri, die verleden week vrijdag om het leven kwam tijdens zijn reddingsactie nabij Ashkelon.

De nieuwe in het leven geroepen onderscheiding zal worden toegekend “aan burgers die voorbeeldig exceptioneel gedrag in de Israëlische samenleving hebben laten zien”, aldus de verklaring.

De familie van Ben Zikri is uitgenodigd om na de sjiwa periode (rouw periode) naar het presidentiële huis in Jeruzalem te komen, waar ze de onderscheiding zullen ontvangen. Naast Ben Zikri’s vrouw Cheli en hun kinderen, werd ook een uitnodiging gestuurd naar de familie van de vrouw en haar kinderen, de familie al-Karem uit de bedoeïenenstad Hura.

Ben Zikri hielp de vrouw, 40, en haar drie kinderen, 14, 10 en 7, uit een zinkgat te komen, maar had niet de kracht zichzelf te redden en verdronk.