Israëlische technologie tegen verspreiding coronavirus op voetbalveld

Screenshot C60OVID-19 SHIELD. Foto Track160

Naarmate voetbalwedstrijden langzaam terugkeren moeten spelers strenge medische onderzoeken ondergaan voordat ze het veld betreden. Alles om ervoor te zorgen dat ze het coronavirus niet verspreiden. Wat gebeurt er echter als er na de wedstrijd nieuwe informatie opduikt met betrekking tot blootstelling aan het COVID-19 virus van een van de spelers?

Dat is waar Track160 in beeld komt. Het Israëlische bedrijf maakt gebruik van geavanceerde processen van deep learning om automatisch alle spelers op het veld te volgen en wedstrijdgegevens en inzichten te produceren voor de staf van de teams. Hun tracking-kwaliteit is officieel FIFA EPTS Quality gecertificeerd voor bovengemiddelde nauwkeurigheid.

Als onderdeel van hun product om continue het voetbalspel te ondersteunen, heeft Track160 het gepatenteerde COVID-19 SHIELD uitgebracht als nieuwe functionaliteit, dat continu beide teams en de scheidsrechter op het veld volgt.

Hun software kan 2-meter-afstandsgegevens van een specifieke speler monitoren om aan te geven wanneer en hoe lang spelers dat bereik hebben gehad. Het COVID-19 SHIELD haalt gegevens over alle spelers die de 2-meter-zone van die betreffende speler zijn binnengekomen, en hoelang ze potentieel waren blootgesteld aan het virus. Naast een rapport wordt automatisch een videoclip met al deze gebeurtenissen gegenereerd om visuele beoordeling mogelijk te maken voor verder contact onderzoek.

De oplossing van Track160 vereist één set camera’s die zich op één gezichtspunt bevinden en een SaaS-licentie om de software te bedienen. De camera-set kan vast of draagbaar zijn, waardoor bediening op verschillende locaties mogelijk is. Zodra het systeem is ingesteld, is het volledig geautomatiseerd zonder verdere handmatige bediening.

De unieke gepatenteerde technologie maakt een hoge nauwkeurigheid en automatische bediening mogelijk, door het creëren van 3D-beelden van een gepatenteerd skelet bestaande uit 18 virtuele lichaamsgewrichten. Het systeem wordt aangedreven door de nieuwste computervisie en deep learning-technologieën, en levert geautomatiseerde en nauwkeurige tactische analyse en bal inzichten voor de teams.

Geavanceerde analyses en voorspellende mogelijkheden bieden teams en competities de voorsprong die ze nodig hebben voor hun volgende overwinning.

Bekijk hier alle coronavirus artikelen op joods.nl