EasyJet vliegt weer op Tel Aviv

Screenshot YouTube

EasyJet heeft de vluchten van en naar Tel Aviv weer hervat. Op 1 juli landde een easyJet-vlucht vanuit de Londense luchthaven Luton in Israël en vloog later weer terug naar Engeland. Het was de eerste easyJet-vlucht die sinds maart in Israël landde. Donderdag landde er een andere vlucht uit Londen op Ben Gurion Airport.

Vóór de Covid-19 virus crisis voerde easyJet twee dagelijkse vluchten uit tussen Tel Aviv en Luton (London), maar deze maand staan ​​er slechts vijf wekelijkse vluchten op het programma.

De lowcost-airline hoopt volgende maand het aantal vluchten te verhogen naar Tel Aviv vanuit andere Europese bestemmingen, waaronder Milaan, Rome, Amsterdam, Parijs en andere bestemmingen in Europa.

EasyJet en andere luchtvaartmaatschappijen zullen het echter moeilijk krijgen om nieuwe vluchten toe te voegen, terwijl de COVID-19 woedt en regeringen strenge beperkingen blijven opleggen.

Momenteel zijn de grenzen van Israël nog voor buitenlanders tot in ieder geval 1 augustus gesloten en Israëliërs die terugkeren uit het buitenland moeten verplicht 14 dagen in zelf-isolatie gaan.

Daarnaast is er een ander probleem dat om de hoek komt kijken, namelijk door de grote dagelijkse nieuwe coronavirus besmettingen. Hierdoor zijn Israëlis in veel landen niet welkom, waaronder de meeste EU-lidstaten.

Met al deze internationale beperkingen blijft het opmerkelijk dat er vandaag de dag maar liefst 30 internationale vluchten zijn die aankomen en vertrekken vanaf de luchthaven Ben Gurion.

Air France en Swiss Air hebben de afgelopen dagen opnieuw vluchten geïntroduceerd vanuit respectievelijk Parijs en Zürich.

Andere luchtvaartmaatschappijen die regelmatig naar Israël vliegen, zijn onder meer Lufthansa, Turkish Airlines, Air Europe, Aeroflot, Wizz Air, Ryanair, Aegean, Air Canada en Delta, evenals United en Ethiopian Airlines, die tijdens de coronacrisis respectievelijk vanuit Newark en Addis Abeba naar Israël vlogen.

Inmiddels hebben Israir en EL AL alle lijnvluchten geannuleerd en is El AL daarnaast ook gestopt met vrachtvluchten.