Opnieuw meer dan duizend nieuwe coronavirus besmettingen in Israel

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Gisteren waren er opnieuw in 24 uur ruim duizend nieuwe coronavirus besmettingen in Israël.

Volgens de laatst bekende cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, waren er woensdagavond 14.875 actieve besmettingen in het land, opnieuw een dagrecord sinds de uitbraak van het coronavirus in maart.

Van deze patiënten zijn er 113 in kritieke toestand, een stijging van meer dan 30 personenen t.o.v. dinsdag. Hiervan liggen er 39 aan de beademing.

Van de overige virus patiënten zijn er 82 met matige klachten terwijl de rest milde klachten heeft.

Het aantal ernstige gevallen neemt sinds het begin van de huidige uitbraak gestaag toe. Twee weken geleden had Israël 45 ernstige coronavirus patiënten. Precies een week geleden stond het aantal op 65.

De huidige toename van wekelijkse infecties in Israël is een van de hoogste ter wereld, volgens een grafiek die maandagmiddag door het ministerie van Volksgezondheid is gepubliceerd.

Vandaag zal er bekend worden gemaakt welke steden geheel of gedeeltelijk in lockdown gaan.

De enige stad die nu is afgesloten is Beitar Illit, ten zuiden van Jeruzalem, maar volgens het ministerie van Volksgezondheid zullen daar vandaag meerdere steden aan worden toegevoegd: Jeruzalem, Bnei Brak, Ashdod, Modi’s Illit, Ramla, Beit Shemesh, Kiryat Malachi, Lod en Ra’anana.

Deze steden kennen allemaal een hogere stijging van het aantal besmettingen dan gemiddeld wordt waargenomen in de rest van het land.

Verschillende burgemeesters van deze steden zijn naar verluidt verontwaardigd over het feit dat er geen contact met hen is opgenomen over de mogelijke afsluiting. Ook leveren zij kritiek dat het ministerie van Volksgezondheid vooraf geen duidelijke criteria heeft bekendgemaakt inzake het besluitvormingsproces omtrent mogelijke sluitingen.

Advertentie (4)