Voor het eerst in weken minder dan 1000 besmettingen in 24 uur in Israël

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Israël zag voor het eerst in weken minder dan 1000 nieuwe dagelijkse gevallen van coronavirus, bevestigden gezondheidsfunctionarissen maandag. In 24 uur, tussen zondag 10 uur en maandagochtend 10 uur, werden er 951 nieuwe patiënten met het coronavirus geregistreerd.

In de afgelopen weken zag Israël een snel stijgende dagelijkse golf van nieuwe besmettingen met het COVID-19 virus, waarbij de aantallen in het weekend bijna de grens van 2000 bereikten en het besmettingspercentage steeg tot boven de 7%.

Experts gaan ervan uit dat de daling in het aantal patiënten te maken heeft met de twee weken geleden ingestelde nieuwe beperkingen, waaronder het verbod op meer dan 20 personen buiten, het sluiten van evenementenhallen en beperken van restaurant bezoek.

Het aantal actieve patiënten dat momenteel besmet is met het virus staat op 28.424.

Van de 19.337 uitgevoerde coronavirus tests wordt bij 5,5% een besmetting vastgesteld. Het laagste aantal in de afgelopen twee weken.

Het ministerie zei dat het dodental door coronavirus-gerelateerde complicaties is gestegen tot 415, een stijging van bijna 10 nieuwe sterfgevallen sinds zaterdagavond.

Het aantal patiënten in ernstige toestand is gestegen tot 259, waarbij 75 patiënten aan de beademing zijn aangesloten. In totaal liggen er 681 patiënten in ziekenhuizen in Israël, terwijl de rest thuis of in quarantaine hotels verblijft.

Advertentie (4)