Israëlisch bouwmaterialen bedrijf Tambour brengt antibacteriële producten op de markt

Foto Tambour

Tambour heeft een exclusieve strategische samenwerkingsovereenkomst getekend met Tera Novel om producten te produceren en op de markt te brengen die hun gepatenteerde antibacteriële toevoeging GERMS OVER bevatten, waarmee bacteriën en virussen zoals het coronavirus worden geneutraliseerd.

In overeenstemming met de strategische overeenkomst zijn Tera Novel en Tambour van plan het product te gebruiken met verschillende verfproducten en vulmaterialen (zoals gips, cement en hechting materiaal), kleefstoffen of andere bouwmaterialen die al door Tambour worden vervaardigd en op de markt worden gebracht.

Tera Novel en Tambour gaan de nieuwe antibacteriële producten gezamenlijk op de markt brengen in ziekenhuizen, klinieken en gezondheidscentra, om muren en kamers te behandelen waardoor “100% van de virussen en bacteriën die in contact komen met het oppervlak geneutraliseerd worden.

Dit voorkomt verspreiding van besmettingen binnen deze instellingen. Bad- en operatie kamers kunnen tientallen keren schoner en sterieler worden door gebruik te maken van het door Tera Novel gedistribueerde product.

Tera Novel en Tambour zijn van plan een wereldwijd octrooi op het additief te registreren – momenteel ontwikkeld door het Israel Institute for Biological Research – om de producten ervan op de markt te brengen.

Het desinfectie product is oorspronkelijk ontwikkeld voor en gebruikt door het Israëlische leger en veiligheidstroepen en later gedeeld met het Amerikaanse leger. Het wordt voor het grootste deel bewaard voor noodgevallen in opslag totdat de behoefte zich voordoet.

Deze heeft zich evident voor gedaan in de vorm van het coronavirus. Tera Novel is een spin-off van het Israel Institute for Biological Research.