Zaterdag iets minder nieuwe besmettingen in Israël, negen nieuwe doden

Ter illustratie. Onderzoek naar nieuw vaccin. Screenshot YouTube

Zaterdagavond om 21.00 uur maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat er 1.324 nieuwe besmettings gevallen zijn bijgekomen. Het aantal doden aan het coronavirus is gestegen naar 401 nadat sinds vrijdagavond negen nieuwe doden vielen te betreuren.

Nadat op vrijdag al sprake was van een kleine daling in het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen in vergelijking met de dagen ervoor, lijkt die trend zich door te zetten, mogelijk als gevolg van de nieuwe beperkingen die twee weken zijn ingesteld.

Vrijdag waren er 1533 nieuwe besmettingen gemeld, zaterdag waren dat er 1.324.

Van de patiënten zijn er 217 in ernstige toestand, 56 van hen zijn aangesloten op beademingsapparatuur, terwijl 131 in matige toestand verkeren en de rest slechts milde of helemaal geen symptomen van het coronavirus vertonen.

Volgens het ministerie zijn er 25.058 tests op vrijdag uitgevoerd en op zaterdag zijn er 18.099 test uitgevoerd. De dagen ervoor lagen de tests rond de 30.000 per dag, maar in het weekend ligt dat altijd iets lager.

De afgelopen twee weken lag het dagelijks aantal nieuwe besmettingen tussen 1800 en 1900.

De komende dagen zal duidelijk worden of deze dalende trend zich zal doorzetten.