10 mensen aan het coronavirus overleden op maandag

Voorzitter van de Knesset corona commissie Yifat Shasha-Biton. Foto Knesset.

Maandag was voor de tweede keer op rij een dag waarop, voor Israël, relatief veel mensen kwamen te overlijden, namelijk 10. Ook kwamen er 1.085 nieuwe besmettingen bij. Het lijkt erop dat het luchtruim van Israël voorlopig blijft gesloten voor buitenlandse reizigers.

Tegelijk met de aankondiging van het ministerie van Volksgezondheid dat 10 mensen in 24 uur aan het virus waren overleden, werd meegedeeld dat er 16.954 mensen op het coronavirus waren getest waarvan 1.085 positief bleken, of wel 6,6%.

Van de 24.780 actieve besmettingen verkeren er 388 in ernstige toestand waarvan er 112 aan de beademing zijn aangesloten.

De rest van de patiënten heeft overwegend milde klachten of is asymptonisch.

Volgens het Coronavirus National Information and Knowledge Center zijn de belangrijkste COVID-19 hotspots in Israël de overwegend ultraorthodoxe gemeenschappen van Bnei Brak en Modi’in-Illit, de nederzetting Kfar HaOranim op de Westelijke Jordaanoever en de Arabische gemeenschappen Kafr Bara en Ilut.

Eerder op maandag vertelden vertegenwoordigers van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid aan de leden van de Knesset commissie voor het coronavirus dat momenteel slechts vier landen bereid zijn om Israëliërs te verwelkomen.

Deze landen zijn Kroatië, Montenegro, Bulgarije en Rwanda .

De voorzitter van de Knesset commissie, Yifat Shasha-Biton, zei vandaag hardop wat de meeste Israëliërs al langer dachten. “Voor al die Israëliërs die denken dat op 16 augustus het luchtruim opengaat, is het belangrijk te weten dat je weet dat het niet zal gebeuren.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!