De eerste tekenen van een nieuwe relatie #IsraelUAE

Israelische minister van Buitenlandse Zaken Gaby Ashkenazi. Screenshot YouTube

Na de bekendmaking van normalisatie tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, volgen de ontwikkelingen zich in snel tempo op. Zo is rechtstreeks bellen tussen beide landen nu mogelijk en worden Israëlische nieuwssites in de VAE niet meer geblokt.

Nadat zondag de minister van Buitenlandse Zaken sjeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan rechtstreeks met zijn Israëlische tegenhanger, Gabi Ashkenazi, had getelefoneerd, konden journalisten in Jeruzalem vanaf 13.15 uur zondagmiddag bellen naar vaste en mobiele telefoons in Dubai.

De twee ministers “besloten gezamenlijk om een ​​rechtstreeks communicatiekanaal tussen hen tot stand te brengen, voorafgaand aan de ondertekening van de normalisatieovereenkomst tussen beide landen en kwamen overeen binnenkort bijeen te komen”, zei Ashkenazi in een verklaring.

minister van Buitenlandse Zaken sjeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan. Screenshot YouTube

Minister van Communicatie Yoaz Handel gaf een verklaring af waarin hij de Verenigde Arabische Emiraten feliciteerde met het verwijderen van de blokkades.

“Er zullen zich nu veel economische kansen voordoen en deze stappen om vertrouwen te scheppen zijn een belangrijke stap in de richting van het bevorderen van de belangen van beide landen”, zei Handel.

Ook konden zondag Israëlische nieuwswebsites die eerder waren geblokkeerd door de autoriteiten van de VAE worden bezocht, zonder tussenliggende middelen te gebruiken om internetfiltering in de Emiraten te omzeilen.

Dat is nu allemaal niet meer nodig, de telefoonverbinding en het opheffen van de Internetblokkades zijn de eerste concrete tekenen van de overeenkomst tussen de emiraten en Israël.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)