De Israëlische COVID-19 onderzoeksdelegatie naar India is klaar en terug in Israël

<em>Leden van de delegatie vlak voor vertrek op Ben Gurion Airport. Foto ministerie van Buitenlandse Zaken</em>

De Israëlische delegatie, onder leiding van het directoraat van Defensieonderzoek en -ontwikkeling (DDR & D), van het Israëlische Ministerie van Defensie (IMoD), en het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben hun missie in India voltooid. Deze bestond uit het verzamelen van voldoende monsters om vier Israëlische technologieën te testen om diagnoses te stellen. Het team keerde donderdag terug naar Israël, met meer dan 20.000 monsters verzameld van COVID-19-patiënten.

Het gezamenlijke team bestond uit vertegenwoordigers van de ministeries van Defensie, Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid en keert terug naar Israël nadat het zijn ambitieuze doel had bereikt om binnen negen dagen meer dan 20.000 monsters van geverifieerde coronavirus patiënten te verzamelen. Ze hebben zes drive-in-locaties in de stad Delhi opgezet en twee laboratoria voor gegevensverwerking met behulp van technologie uit Israël.

Hoofd van de delegatie namens de DDR & D, luitenant-kolonel Yaniv Meirman zei: “We zijn bezig met het verwerken en analyseren van de gegevens die we hebben verzameld en zullen dit proces voortzetten bij onze aankomst in Israël. We zijn optimistisch en hopen dat we een systeem zullen opzetten voor een snelle diagnose van het Coronavirus.”

De regering van India heeft honderden lokale professionals aangewezen om de monsters te verzamelen (50-100 per locatie), van duizenden vrijwilligers via niet-invasieve middelen. Van elke patiënt werden vier soorten monsters verzameld: geluid, speeksel, adem en een uitstrijkje.

De activiteit werd op alle locaties begeleid door gezamenlijke Israëlisch-Indiase teams, zodat iedereen zich aan de vooraf vastgestelde richtlijnen en regelgeving hield.

De verzamelde monsters zijn in systemen geplaatst op basis van kunstmatige intelligentie, waardoor het DDR & D-personeel en vertegenwoordigers van de Israëlische industrieën de gegevens konden gaan verwerken en analyseren. Deze procedure zal worden voortgezet wanneer de delegatie in Israël terug is.

Volgens Israëls Militair attaché in India, kolonel Asaf Maller is het doel om de wereld het technologische vermogen te geven om binnen enkele seconden snelle corona-tests uit te voeren. “Luchthavens, kantoorgebouwen, scholen, treinstations en meer kunnen worden op deze manier weer worden geopend. De Indiase steun voor het project is geweldig. Alle onderzoeks-en ontwikkelingsinstanties, met inbegrip van de wetenschappelijk adviseur van premier Modi, hebben zich volledig bij de operatie aangesloten. We hopen dat we over een paar maanden goed nieuws aan de wereld kunnen brengen.”

De activiteit in India werd uitgevoerd onder strikte richtlijnen en voorschriften om de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen te waarborgen. Tijdens hun verblijf in India ondergingen leden van de delegatie drie tests op het coronavirus en bleken de uitkomsten van de tests negatief te zijn.

Op de terugweg vanuit India bleek dat een van de leden van het team, die allemaal voor de terugreis aanving werden getest op het coronavirus, positief was getest op het virus.

Nadat dit bericht bij de captain van het vliegtuig tijdens de vlucht was binnengekomen, werd het besmette teamlid direct afgezonderd van de rest van de andere passagiers.

Bij terugkomst in Israël is dit teamlid in het ziekenhuis opgenomen en zijn de overige teamleden voor 14 dagen in quarantaine gegaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!