Terreur b.v. – Een nieuwe column van Simon Soesan

Moment van ontploffing in Beiroet. Screenshot YouTube

Toen in september 1970 de PLO (een door minister Kaag erkende padvindersclub) 3 passagiersvliegtuigen kaapte en die nabij Zarqa (Jordanië) parkeerde op het voormalig Dawson vliegveld, hadden een aantal Europese vliegmaatschappijen er genoeg van: berekeningen toonden aan dat het goedkoper was de terroristen af te kopen, in plaats van hoge verzekeringen te betalen. Het laten ontploffen van drie vliegtuigen tegelijk was wel een dure pil voor ze. Ook de KLM was er als de kippen bij en betaalde mee aan deze creatieve oplossing.

Ik weet het: dit is niet algemeen bekend en ik hoop dat de KLM me aanklaagt voor deze beschuldiging.

Want het gaat veel verder: meer dan 65% van de drugshandel in onze wereld wordt beheerd door Hezbollah. Toen ik jaren geleden, als soldaat in noord-Libanon rondliep, ontdekten we in de buurt van Amiq eindeloze velden met papaverbloemen en andere, eindeloze velden met cannabis. Als geintje vroegen we toestemming om die boel plat te branden, wat met zenuwen direct werd verboden: niet aanraken.

Hezbollah is een business. Met branches over de hele wereld, tot aan uw favoriete coffeeshop aan toe. Dat ze een deel van de winst investeren in het platbombarderen van mijn land, is een bijzaak, waarvan de bedoeling is u goed bezig te houden. Omdat men weet dat hun ondersteuning in Europa afhangt van de vaak analfabete allochtone Arabische jongeren, zorgt men ervoor dat het anti-Israel lawaai groter is dan hun ware zaken.

Al jaren gaat dat zo. Europese regeringen schudden zweterig de handen van de Hezbollah leiding, die, net als in een film, twee mogelijkheden geeft: werk mee of sterf. Gedurende de laatste jaren werd dat een stapje verder gebracht. Hezbollah had opslagruimte nodig in Europa. Hezbollah had chemische producten nodig uit Europa. Hezbollah moest wapenonderdelen hebben uit Europa. Het ging zelfs zo ver dat, helemaal in het openbaar, een firma in Zeeland opeens toebehoorde aan Iran en gewoon verboden dingen produceert voor de wapens van Hezbollah

U vraagt waar de Nederlandse regering is in dit verhaal?

Die hihihi, hahaha, stond erbij en keek ernaar. Terwijl bepaalde personen er op een bepaalde manier ook nog iets aan over hielden. Tot op de dag van vandaag wordt terrorisme ondersteund door de Nederlandse regering. En als je dan op heterdaad wordt betrapt, dan zeg je als minister gewoon dat geen idee hebt waarheen je geld aan uitgeeft. In Nederland kun je gewoon aanblijven als minister, het volk is toch te druk bezig met het proberen te snappen waarom Nederland duizenden bomen omhakt. Dat wordt ook afgekocht met een smoesje van “Is goed voor de natuur”.

Zeker is dat het niet goed is om in een haven chemische troep op te slaan, vooral zonder voorzorgsmaatregelen. Iedereen had gezegd dat het wel goed was, dat er niets kon gebeuren. Toen onze premier enkele jaren terug in de VN luchtfoto’s liet zien en Libanon ervan beschuldigde gevaarlijke chemische troep in de haven van Beiroet te hebben opgeslagen, werd hij uitgelachen.

Toen onze regering discreet Europese regeringen waarschuwde dat er in diverse Europese steden chemische troep ligt opgeslagen, behorende aan Hezbollah, moesten we onze mond houden.

Vier jaar geleden werd er in België een wagen gespot, waar een vuile bom in was geplaatst. Weer waarschuwde onze regering die de EU landen met een nauwkeurige beschrijving en met een aanbeveling de grenzen te sluiten. De “shitstorm” van verontwaardiging was ongelooflijk. Waar bemoeien we ons mee.

De auto werd door ons gevonden en staat al jaren in Israël, overigens.

Uw regering heeft andere prioriteiten. Ik hoef deze niet te analyseren. Wat een mazzel is, want de redenen achter deze prioriteiten lijken mij niet democratisch en erg ongezond.
Maar EU en zeker Nederland, weet het beter. Mocht er binnenkort iets ontploffen en mocht dat schade en slachtoffers brengen, dan komt uw regering wel weer met een mooi smoesje. U kunt nog steeds lekker naar een coffeeshop, waar ze u gaarne helpen de realiteit te vergeten.

En ach, na die knal kunt u altijd een verse joint aansteken om te kalmeren.
Met de complimenten van de Hezbollah.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)
Vorig artikelDe Israëlische COVID-19 onderzoeksdelegatie naar India is klaar en terug in Israël
Volgend artikelJohan Nederbragt deel 3: De 14e mei 1948
Simon Soesan (1956, Beverwijk) woont sinds 1973 in Israël, waar hij zijn eigen sales-en-marketing bureau had. Tegenwoordig is hij vertegenwoordiger van Keren Hayesod – United Israel Appeal in Duitsland. Soesan is bekend van columns in diverse Nederlandse bladen, zoals NRC-Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, Israël Actueel en het Nieuw Israelietisch Weekblad. Zijn korte verhalen werden gebundeld in 'Pita met hagelslag' (2005) en ‘Patatje vrede’ (2007), 'Apoetaah' (2016) is zijn derde boek en in juni 2018 is 'Ik ben jij' verschenen. Zijn familie en vriendschappen met Joden, Moslims en Christenen, inspireren hem bij het schrijven.