Dodental op 600, nieuwe beperkingen in Israël

Drive-through testlocatie in Tel Aviv

Op de dag dat het aantal doden door het coronavirus in Israël de 600 heeft bereikt zijn er nieuwe beperkingen afgekondigd om de rem te zetten op de dagelijkse stijging van het aantal coronavirus besmettingen. De nieuwe restricties zullen dinsdag van kracht worden nadat de Knesset corona commissie haar oordeel hierover heeft gegeven.

Naast de nieuwe beperkingen is er hoop voor de culturele sector na aankondiging van de regering van een nieuw kader voor de heropening van theaters, en culturele evenementen.

Volgens het voorstel zullen buitenlocaties verdeeld worden in “capsules” voor maximaal 20 personen elk. Hierdoor is het in principe mogelijk om in de open lucht optredens te laten plaatsvinden, iets waar de Israëlische artiesten al wekenlang op aandringen.

Voor wat betreft binnenlocaties zal er in de komende weken een voorstel worden geformuleerd, aldus de verklaring.

Veel van de huidige beperkingen blijven van kracht, zoals het verbod op meer dan 20 personen buitenshuis of samenkomsten met meer dan 10 personen binnenshuis. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt voor kantoren of bedrijven.

Ook blijft de verplichting om buitenshuis een mondkapje te dragen en blijft 2 meter afstand houden van kracht.

Een van de nieuwe toevoegingen is een verbod op meer dan drie personen in een auto, inclusief de bestuurder, tenzij de passagiers tot dezelfde familie behoren.

Voor winkels geldt nu een maximum van één klant per 7 m2., waarbij klanten die geen gezichtsmasker dragen geweigerd moeten worden. Ook moet van iedere klant de temperatuur worden gemeten.

Lokale autoriteiten zullen naast openbare speelplaatsen borden plaatsen met betrekking tot de vereiste afstand die moet worden beaard, het verbod op bijeenkomsten en het dragen van mondkapjes.

Restaurants en andere eetgelegenheden mogen niet meer dan 20 personen in een gesloten ruimte accepteren en maximaal 30 personen buiten; eetgelegenheden in hotels mogen tot 35% van hun capaciteit vullen; groepstherapie in een maatschappelijk kader mag tot 15 personen; zwembaden en mikves mogen maximaal 1 persoon per 6 m2 toelaten.

Er is ook slecht nieuws voor de eigenaren van nachtclubs, bars, waterparken, evenementenhallen en andere recreatieve locaties, want die blijven gesloten.

Of al deze nieuwe beperkingen zullen helpen de dagelijkse stijging een halt toe te roepen zal over een dag of 12 duidelijk worden, wanneer het effect hiervan zichtbaar wordt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)