Facebook erkent ontkenning van de Holocaust niet als haatzaaiing

Screenshot FB

Volgens een onderzoeksrapport van het Institute for Strategic Dialogue (ISD), een denktank in het Verenigd Koninkrijk, promoot Facebook actief verdere Holocaust-ontkenning van inhoud aan die gebruiker” en “was het niet bereid om Holocaustontkenning te erkennen als een vorm van haatzaaiende uitlatingen tegen Joden.”

De bevindingen in het rapport “Hosting the Holohoax: A Snapshot of Holocaust Denial Across Social Media,” tonen aan niet alleen Holocaust-ontkenning-inhoud beschikbaar is op Facebook, maar het sociale medianetwerk geeft deze actief weer via het algoritme van de site.

Door middel van een “sneeuwbal” -methode waarmee inhoud die begint met weinig zichtbaarheid viraal wordt, “wanneer een gebruiker openbare pagina’s volgt met inhoud die de Holocaust ontkent, promoot Facebook actief verdere inhoud die de Holocaust ontkent.”

ISD vond 415 berichten op 283 pagina’s en groepen, met een totale gebruikersbetrokkenheid van 32.650, inclusief 10.291 aandelen.

Het rapport vermeldt ook dat Twitter heeft gehandeld tegen de ontkenning van de Holocaust op zijn platform, maar alleen in “gevallen waarin individuen afbeeldingen van Holocaustslachtoffers gebruikten om expliciet Joodse mensen aan te vallen, in plaats van individuen die het optreden of de ernst van de Holocaust ontkenden.”

Het rapport prijst ten slotte YouTube en Reddit voor het beperken van de inhoud van de Holocaust-ontkenning op hun platforms.

De Anti-Defamation League zei dat de ISD-studie eraan herinnert dat Holocaust-ontkenning bestaat, en dat Facebook dit ondersteunt en aanmoedigt.

“Holocaustontkenning is een verachtelijke, antisemitische samenzweringstheorie dat Joden de hele wereld bedrogen en het onderzoek van @ ISDglobal bevestigt wat we weten dat waar is: Facebook profiteert niet alleen van haat, ze versterken en bevelen het ook aan. Ze moeten #StopHateForProfit hebben, ”tweette Jonathan Greenblatt, nationaal directeur en CEO van ADL.

Rabbi Abraham Cooper, associate decaan en directeur van wereldwijde sociale actie bij het Simon Wiesenthal Center, “verwelkomt het rapport.”

“Als onderdeel van de coalitie van meer dan 100 Joodse groepen die Facebook hierover aanschreven, hebben we een uitgebreide lijst met problematische antisemitische berichten ingediend die nog steeds op hun platform verschijnen en hebben we erop aangedrongen dat Facebook de IHRA-definitie overneemt. We verwachten een ontmoeting met hen in de komende dagen, ”vertelde hij aan Jewisch News Syndicate.

“Wat betreft de ontkenning van de Holocaust,” vervolgde hij, “Rabbi Marvin Hier en ik spraken rechtstreeks met Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, over deze kwestie en ondanks dat veel van die berichten al verwijderd zijn, maar omdat uit dit onderzoek blijkt dat er nog te veel berichten overblijven, hebben hem en zijn team onder druk gezet om alle berichten van deze monsterlijke leugen te verwijderen. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)